Denizli Traverten Jeoparki Için Ilk Imzalar Atildi

Denizli Traverten Jeoparki Için Ilk Imzalar Atildi

Denizli Valiligi, Denizli Büyüksehir Belediyesi ve PAÜ, çok önemli jeolojik zenginliklere sahip Denizli’de, UNESCO sertifikali “Denizli Traverten Jeoparki” kurulmasi için protokol imzaladi. Denizli’nin uluslararasi taninirligini ve marka degerini daha da artiracak Denizli Traverten Jeoparki ile kentin dogal ve jeolojik mirasini korumanin yaninda jeoturizm ile sosyo-ekonomik kalkinmanin da saglanmasi hedefleniyor.



Uluslararasi öneme sahip farkli ve ayni türden jeolojik miras örneklerinin bir arada bulundugu, yönetimi planlanmis, özel doga koruma bölgelerini ve dogal sit alanlarini kapsayan UNESCO sertifikali Denizli Traverten Jeoparki kurulmasi için Denizli Valiligi, Denizli Büyüksehir Belediyesi ve Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) arasinda ortak hizmet protokolü imzalandi. Valilikteki törene Vali Ömer Faruk Coskun, Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Jeoloji Mühendisleri Odasi Denizli Sube Baskani Baris Semiz, Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcilari Seval Gebes ve Ömer Faruk Özer ile akademisyenler katildi.

Baskan Osman Zolan burada yaptigi konusmada Denizli’nin basta dogal, kültürel ve tarihi olmak üzere birçok zenginlige sahip oldugunu, bu açidan sehrin parmakla gösterildigini söyledi.



“Denizli’nin marka degeri daha da artacak”

Denizli’nin uluslararasi alanda daha fazla taninirligini saglamak, degerlerine sahip çikmak ve farkindalik olusturmak adina gayret etmeyi sürdürdüklerini belirten Baskan Osman Zolan, “Sehrimize kazandirmayi amaçladigimiz UNESCO sertifikali Denizli Traverten Jeoparki projesi Denizli’mizin uluslararasi bilinirligini ve marka degerini daha da artiracak. Basta Pamukkale’deki travertenlerimiz olmak üzere birçok alanda güzelliklerimiz var. Jeolojik anlamda üniversitemiz ve çok degerli hocalarimiz çalistilar, gayret ettiler. Bize düsen Sayin Valimizin koordinesinde bu ise destek vermek, Denizli’mize arti deger saglamaktir” diye konustu.

Denizli’nin turizm çesitliligini daha da artiracak proje ile kentin tanitimina büyük bir destek verilecegini vurgulayan Baskan Osman Zolan, sözlerine “Bu protokol ile hem tanitim anlaminda önemli çalismalar yapmayi hem de ileriki safhalarda UNESCO tarafindan belirlenen alanlar arasina girmeyi amaçliyoruz. Bugün 6 Ekim Dünya Jeoçesitlilik Günü. Protokolümüzün bugün imzalamasi çok anlamli oldu. Desteklerinden dolayi Sayin Valimize, degerli rektörümüze, hocalarimiza ve çalisma arkadaslarima çok tesekkür ediyorum” ifadeleriyle son verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile