Denizli Vali Yardımcısı Küsbeci: Milletin aklından geçeni devlet uygularsa demokrasi olur

Denizli Vali Yardımcısı Mehmet Suphi Küsbeci, devletin, millet aklından geçenleri uygulamaya koyduğu zaman demokrasi olduğunu söyledi. Belediye Kent K

Denizli Vali Yardımcısı Mehmet Suphi Küsbeci, devletin, millet aklından geçenleri uygulamaya koyduğu zaman demokrasi olduğunu söyledi. Belediye Kent Konseyi 4. Olağan Genel Kurulu, Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda yapıldı. Kurula Vali Yardımcısı Küsbeci, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Kent Konseyi Başkanı Şamil Çınar, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileriyle konsey üyeleri katıldı.

Toplantıda konuşan Küsbeci, sivil toplumu dernekler, odalar, siyasi parti temsilcileri gibi çeşitli kuruşların oluşturduğunu belirterek, Kent Konseyi'nin önemini dile getirdi. Yerel demokrasileri güçlü olmayan ülkelerin güçlü demokrasiler olmadığını vurgulayan Küsbeci, "Devletin içini, millet doldurur. Milletin aklından geçen uygulamaya koyulduğu zaman demokrasi olur. Bu da devlet çatısı altında yapılır. Onun için yerel demokrasinin güçlendirilmesi gerekir. Denizli'de bunun güzel örneklerini görüyoruz." dedi.

Başkan Zeybekci de belediyenin Kent Konseyi'ne ayrı bir önem verdiğini, hiçbir kanuni zorunluluğu olmadığı dönemde bile danışma meclisi toplantıları yaparak Denizli'nin geleceğiyle ilgili kararları birlikte aldığını söyledi. Bu gönüllü çalışmaların, kişilerin inisiyatifine bırakılması yerine kanuni zorunluluk olarak düzenlenmesi gerektiğini kaydeden Zeybekci, "Danışma meclisinde 40 sivil toplum kuruluşu da bulunuyor. Bunlar vasıtasıyla Denizli'nin geleceğiyle ilgili kararları hep beraber aldık. Bu kanunen mecburi değildi, gönüllü olarak yapıldı. Hükümetimiz, Belediye Kanunu içinde kent konseyiyle ilgili madde görüşülürken kişilerin iyi niyetine ve kurumlara bırakılmaması için bunu zorunlu kurum haline getirdi. Belediye başkanı istese de istemese de bir kent konseyi var. Bütün çalışmalarını yapar ve almış olduğu kararları belediye meclisinde görüşülmek üzere tavsiye olarak bildirir. Hukuki bir sorumluluğu da var." şeklinde konuştu. Zeybekci, Denizli Kent Konseyi'nin kurumsal anlamda çalışmalarını yapabileceği binayı inşa edip verdiklerini belirterek, "Yanılmıyorsam Türkiye'de ilk biz, kent konseyine bina sağladık." dedi.

Denizli Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Şamil Çınar da genel kurul dışında da birçok toplantı yaptıklarını, komisyonların birbiriyle ortak projeler üretmeye gayret ettiğini, sonuçta ortaya çıkan ürünleri de halkla paylaştıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından mevcut komisyonların faal hale getirilmesi ve Yerel Demokrasi Akademisi'nin sunumu ele alındı, akademiye katılarak başarı sağlayan konsey üyelerine sertifika verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile