Denizli Valiliği‘nden Araç Açıklaması

Denizli Valiliği, Denizli Valisi Yavuz Erkmen‘in makam otomobilinin kaçak olduğu ile ilgili çıkan haberler üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

Denizli Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, 16 Temmuz 2011 tarihli bazı gazete ve internet haberlerinde valilik makam otosu ile ilgili haberlerin yer aldığı belirtilerek, "Gümrük Müsteşarlığımızın yurt dışından getirilerek sıfır araç olarak Türkiye‘de satılan bazı araçlar ile ilgili yaptığı araştırmada, 2005 yılında Vakıflar Bankası tarafından sıfır araç diye acentadan alınan ve banka tarafından Valiliğimize (İl Özel İdaresi‘ne) hibe edilen Mercedes marka aracın da bu kapsamda olduğu

anlaşıldığından, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı kararıyla İzmir Gümrük Başmüdürlüğü‘ne teslim edilmesi, ancak mahkeme sonuçlanıncaya kadar yediemin olarak Valiliğimizde muhafaza edilmesi yönünde karar verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Aracın şu anda kullanılmayıp yediemin olarak valilikte muhafaza edildiği bildirilen açıklamada şu sözlere yer verildi:

"İdaremize, kendilerinin de bir kusuru olmamasına rağmen bu durumda ayıplı mal teslim eden Vakıflar Bankası Genel Müdürlüğü‘ne valiliğimizce müracaat edilerek yeni bir araç talebinde bulunulmuştur. Ne idaremizin ne de banka yetkililerinin bilgisi dahilinde oluşmayan bu durum idaremizce de üzüntü ile karşılanmıştır".

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile