Denizli Valisi Ali Fuat Atik Aylar Sonra Hatay'dan Ayriliyor

Denizli Valisi Ali Fuat Atik Aylar Sonra Hatay'dan Ayriliyor

Hatay’da koordinatör vali olarak görev yapan ve boynuna taktigi kemoterapi sisesiyle gizledigi hastaligi ortaya çikan Denizli Valisi Ali Fuat Atik, “61 gündür bilfiil emrinde oldugumuz Hatay ilimizden siz degerli vatandaslarimiza hizmet etmenin kivanciyla bugün ayriliyoruz. Asli görev yerimiz Denizli’mize dönerken Hatay’i yüregimizde götürüyoruz” dedi.



6 Subat’ta meydana gelen depremde Hatay’a koordinatör vali olarak atanan Denizli Valisi Ali Fuat Atik, deprem bölgesi Hatay’daki görevinin sona erdigini duyurdu. Vali Atik, sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, “6 Subat 2023 tarihinde merkez üssü Kahramanmaras olan büyük bir depremle sarsildik. Depremin etkisi öyle güçlüydü ki büyük yikim ve can kayiplarina sebep oldu. Yüreklerimiz yangin yerine döndü. Canlarimizi kaybettik. Tarifsiz bir aci ve hüzün sadece depremin yasandigi illerimizi degil Türkiye’nin her yerini sardi. Asrin felaketi olarak adlandirilan bu büyük sarsintinin hemen ardindan, yikimin ve can kaybinin en fazla yasandigi ilimiz olan Hatay’a görevlendirilen koordinatör valilerden biri oldum. Devletimiz ilk andan itibaren ilgili tüm kurum ve kuruluslariyla seferber olmus çalismalara baslamisti. Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sahsi meselesi olarak gördügü Hatay’da bulundugumuz sürede, gördügümüz manzara bizleri derinden sarsmis binlerce yillik kültür mirasinin besigi olan Hatay, büyük bir yikim yasamisti. Devlet olarak tüm kamu kurum ve kuruluslarimiz ile dört elle hemen ise koyulduk. Milletimizin seferberligi ise gücümüze güç katti. Türkiye teyakkuz halindeydi. Depremin derin yaralar açtigi 11 ilimizde devletimiz engin sefkatiyle depremzede vatandaslarimizin yüregine dokunmak ve acilarini hafifletmek için var gücüyle çalisti. Tipki Kurtulus Savasi’nda oldugu gibi milli birlik ve beraberlik ruhuyla kenetlenerek, milletimiz devletimizin semsiyesi altinda elinden geleni fazlasiyla yaparak cansiparane bir gayret ortaya koydu” dedi.



“Yeri geldi kardesini yitirmis bir vatandasimiza kardes, evladini yitirmis bir acili anneye evlat, evini yitirmis bir aileye sicak bir umut olmak için hepimiz üzerimize düseni yaptik. 5 bin yillik maziyi faziletle bagrinda büyüten, Anadolu’daki 1000 yillik hâkimiyeti cesaretiyle pekistiren Türk milleti; zaferde, mutlulukta oldugu gibi acida, kederde ve tasada da bir ve beraber olmus kardeslerini yalniz birakmadi. Bu zor vakitleri ardimizda birakmak için var gücümüzle çalistik ve umudumuzu asla kaybetmedik. Hatay’in ve Hataylinin acisini paylastik, yarasini sardik. Memleketimizin bize ihtiyaç duydugu en kritik süreçte devletimizin emrinde, milletimizin hizmetinde olmaktan büyük onur duyduk. Türk milletinin yüksek birligi, beraberligi, kardesligi, dayanismasi ve vefasi oldugu sürece evelallah asamayacagimiz zorluk yok. 61 gündür bilfiil emrinde oldugumuz Hatay ilimizden siz degerli vatandaslarimiza hizmet etmenin kivanciyla bugün ayriliyoruz. Asli görev yerimiz Denizli’mize dönerken Hatay’i yüregimizde götürüyoruz. Burada, acinin kol gezdigi bir dönemde sizlerle hemhal olmak, bizleri derinden yaralasa da birbirinden kiymetli insanlar tanimanin mutlulugunu yasadik. Bu duygu ve düsüncelerle böyle bir felaketin ve yol açtigi acilarin ülkemizde ve dünyada tekrar etmemesini müteessir bir hissiyatla temenni ediyor; depremde hayatini kaybeden tüm kardeslerimize Cenab-i Hakk’tan rahmet, geride kalanlara saglik ve sabir diliyorum. Allah necip milletimize bir daha böyle büyük acilar yasatmasin” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile