Denizli Valisi Yavuz Erkmen: Hayatta başarılı olmak için hedef koyarak çalışın

Bilim Şenliği Mesleki ve Teknik Eğitim (METEF) Fuarı Denizli Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen törenle açıldı. METEF Fuarı'nın açılışı ve Kariyer Gün

Bilim Şenliği Mesleki ve Teknik Eğitim (METEF) Fuarı Denizli Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen törenle açıldı. METEF Fuarı'nın açılışı ve Kariyer Günleri dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Denizli Valisi Yavuz Erkmen, hayatta başarılı olmanın en önemli şartının hedef koyarak çalışmak olduğunu söyledi.

Açılış dolayısıyla düzenlenen törene Erkmen'in yanı sıra Vali Yardımcısı Abdullah Acar, Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, Kaymakamlar, ilçe ve belde belediye Başkanları, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, DTO Meclis Başkanı Mehmet Gökçe, Daire Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve mesleki eğitim merkezlerinde eğitim gören kursiyerler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 1999-2000 yılından bugüne kadar mesleki ve teknik eğitimdeki gelişmeleri bu alandaki eğitimin ulaştığı noktayı göstermek, öğretmen ve öğrenci ürünlerini sergilemek, bilgi alışverişi ve sürekli işbirliğini sağlamak, mesleki ve teknik eğitimi kamuoyuna tanıtmak amacıyla ülke genelinde mesleki ve teknik eğitim fuarı düzenlendiğini söyleyerek, hedeflerinin mesleki eğitimi okullarda süratle arttırmayı amaçladıklarını ifade etti.

Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar da METEF fuarının gelecek kuşaklara ışık tutmasını dilediğini söyleyerek, teorinin pratikle birleşmediği bir noktada yapılan eğitim ve öğretimin yarım olacağını söyledi.

Vali Erkmen ise gelişmiş ülkelerle karşılaştırıldığı zaman mesleki eğitimin Türkiye ile ters orantılı olduğunu, gelişmiş ülkelerde eğitim alanında yüzde 60 oranında mesleki eğitimin önde geldiğini, ülkemizde ise son yıllardaki gayretlerle bu oranın yüzde 45'lere geldiğini ifade etti. Gençlerin eğitilerek donanımlı hale getirilmesinin önemli olduğuna dikkat çeken Vali Erkmen, "Teknolojik yarışa dönüşen dünyada ülkemizi ön sıralara taşımak için mesleki eğitime ağırlık verilmesi önemlidir. Denizli'nin mesleki eğitim açısından Türkiye ortalamasının üzerindedir Geçen yıl ilköğretim mezunu olan öğrencilerden yüzde 53'ü meslek liselerini tercih etti. Yüzde 39'unun ise genel liselere gitti." dedi.

Kariyer Günleri'nin başlaması dolayısıyla öğrencilere önerilerde bulunan Vali Erkmen, hayatta başarılı olmanın en önemli şartının hedef koyarak çalışmak olduğunu belirterek, bir konuda ihtisas sahibi olmalarını tavsiye etti. Vali Erkmen, "Milli ve manevi değerlerimize bağlı olacağız. Hiçbir zaman sevgimizi eksik etmeyeceğiz. Her şeyden önce kalbimiz insan sevgisi ile dolu olacak. Bu vatana olan sorumluluğumuzu hiçbir zaman unutmadan, bize bugünleri bağımsız, hür olarak bırakanlara sorumluluğumuzu unutmadan, gelecekte biz de bayrağımız hür olarak dalgalanacak şekilde gelecek nesillere bu vatanı en iyi şekilde emanet edeceğiz." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Bilim Şenliği ve METEF Fuarının açılışı ile Halk Eğitim Merkezleri el ürünleri sergisinin açılışı Vali Erkmen ve protokol üyeleri tarafından yapıldı. Fuarda Halk Eğitim Merkezleri ve Mesleki Eğitim Merkezleri'nde kurs gören kursiyerler, Teknik ve Endüstri Meslek Liseleri ile İlköğretim Okulları'nda okuyan öğrenciler, teknoloji ve el becerileri alanlarında yaptıkları ürünleri sergiledi. Vali Yavuz Erkmen ayrıca MOBİL Okuma Yazma aracını da ziyaret ederek okuma-yazma kursu gören kursiyerlerle bir süre sohbet etti.

Bilim Şenliği METEF Fuarı 6 Mayıs tarihine kadar ziyarete açık olacak.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile