Denizlili Elif Ögretmen Yilin Ögretmenlerinden Birisi Oldu

Denizlili Elif Ögretmen Yilin Ögretmenlerinden Birisi Oldu

Daha önce Mor Sertifika ve Birlesmis Milletler Küresel Okullar Programi ödüllerini kazanan Denizlili Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ögretmeni Elif Selçuk, “Yilin Ögretmeni” ödülüne layik görüldü.



Denizli Merkezefendi Pinar Baha Abalioglu Anadolu Lisesi ögretmeni Elif Selçuk, 10.’su düzenlenen ve 17 kategoride ödüllerin verildigi “Yilin Egitimde Basari Ödülleri” yarismasinda “Yilin Ögretmeni” ödülünü kazanarak, Denizli’ye bir ilki daha yasatti. Elif Selçuk ödülünü, Milli Egitim Bakanligi Ögretmen Yetistirme ve Egitimi Eski Genel Müdürü Ömer Balibey’in elinden aldi.

Ödülünü sahada kendisiyle benzer zorluklarla karsilasan veya benzer hedefler pesinde kosan kadinlara ve ögretmenlere armagan eden Selçuk, ‘’Her sey bir hikayeyle baslar. Bir kiz çocugunun kararliligi, çabalari onun gelecegini sekillendirir. Türkiye’nin en dogusunda, dezavantajli bir sehir olan Kars’ta yasadim. Bir ögretmenin bir kiz çocuguna hayatin engellerini asmasi ve tam potansiyeline ulasmasi için rehberlik etmesinin ne kadar anlamli bir duygu oldugunu çok iyi biliyorum. Bu yüzden ögretmenlik meslegini seçtim. Bitlis, Tatvan ve Sanliurfa’da 7 yil boyunca dezavantajli okullarda çalistim. Sanliurfa’da Mevsimlik isçi, sömürülen emekçi, parçalanmis ellerle kalem tutan ögrencilere ögretmeni oldum. Kiz çocuklarinin egitim haklarini elde etmeleri için çabaladim. Simdi ise okulum Pinar Baha Abalioglu Anadolu Lisesi’nde de ögrencilerimin yüzyilin sorunlariyla mücadele etme, sürdürülebilir bir gelecek tasarlama becerileri kazanmalari için Birlesmis Milletler Küresel Okullar Programi’ni (Global Schools Program) uyguluyorum. Bu ödül sahada çabalarimin, adanmisligimin onaylanmasi anlamina geliyor. Cumhuriyetimizin 100. Yilinda bir cumhuriyet kadini olarak ‘Yilin Ögretmeni’ ödülüne layik görülmüs olmanin duygusal bir anini ve hakli gururunu yasiyorum. Denizli ilimize bu ödül hayirli olsun” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile