Denser Yatırımcıları Bekliyor

Denser Yatırımcıları Bekliyor

Serbest Bölgelerde geçen yıl yapılan değişikliklerle cazip hale getirilen Denizli Serbest Bölgesi (DENSER) yatırımcıları bekliyor.

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, oda başkanları ile birlikte Denizli Serbest Bölgesi'nde incemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgi verdi. DENSER'de yapılan toplantıya Vali Yavuz Erkmen, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Nilgün Ök, Bozkurt Kaymakamı ve Çardak Kaymakam Vekili Yasin Öztürk, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Tosunoğlu, Denizli Ticaret Odası Meclis Başkanı Mehmet Gökçe, Denizli Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (DETKİB) Başkanı Süleyman Kocasert, Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili, Denizli Ticaret Odası Meclis Başkanı Vedat Evran, İzmir Gümrükler Başmüdürü Nazım Bütün, DENSER Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Yıldırım katıldı.
DENSER Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Yıldırım, bölgede tapu çalışmalarını 2000 yılında tamamladıklarını belirterek, "Yasal sorunluluğu hazır hale gelen serbest bölgeyi resmi statü ile başlatma imkanı bulduk. Önceki dönemlerde yapılan kanun değişikliklerinin olumsuz etkilemesinin ardından ihracat ve üretim için uğraşı verdik. Şu anda serbest bölgelerde üretim ve ihracat yapmak cazibeli. Serbest bölgeler üretim için önemli yerler" dedi.
Denizli Valisi Yavuz Erkmen ise önümüzdeki süreçteki hedeflerinin Serbest Bölge ve Organize Sanayi Bölgesi'ni hayata geçirebilmek olduğunu söyleyerek, "Buraların verimsiz olarak ve kapasitesinin çok çok altında çalışır olması hepimizi üzüyor. Herkesin dileği buranın daha aktif olması" dedi. Denizlilerin müteşebbisliğini düşündükçe buraların böyle olmaması gerektiğinin kendiliğinden ortaya çıktığını belirten Vali Erkmen, sözlerine şyle devam etti:
"Serbest bölgelerin eski cazibesinde olmadığı gibi bir imaj var. Geçmişte bir takım yasal düzenlemelerle, eski zamanlardaki canlılığında olmasa bile geçtiğimiz yıl yapılan değişikliklerle, gerek mali düzenlemeler gerekse istihdam anlamında bir takım getirilen kolaylıklar ve avantajlarla normal bölgelere yapılacak yatırımların üstünde avantaj sağlamaktadır. Hepimize düşen görev Denizli'nin bütünündeki yatırım avantajını göz ününde bulundururken, buraların da göz ardı edilmemesidir. Biz bütün yatırımcıları bu bölgeyi görmeye ve yatırım yapmaya davet ediyoruz. İnanıyoruz ki kendileri de gelip gördükleri zaman bunun avantajını kendi lehlerine olduklarını bizimle aynı fikirde olacaklardır"
Ticaret Odası, Sanayi Odası ve DETKİB'le birlikte Organize Sanayi Bölgesi'nin ayağa kalkması için bir takım çalışmalar yaptıklarını ifade eden Vali Erkmen, bu çalışmaların olumlu sonuçlanması halinde bölgenin canlanacağına inandıklarını söyledi.
Denizli Vergi Dairesi Başkanı Ali İhsan Tunçağıl da Serbest Bölge'de üretimde bulunan mükelleflerin bu bölgede imal ettikleri ürünlerin satışından elde ettikleri kazançlarda gelir ve kurumlar vergisi istisnası getirildiğini, ürettikleri ürünlerin yüzde 85'inin yurtdışına ihraç ettikleri takdirde de istihdam ettikleri personelin gelir vergisinden istisna edilmesinin kabul edildiğini ve damga vergisi ve harç istisnası uygulanacağını söyledi.
Denizli Serbest Bölgesi'nde, iplik, tekstil, metal, tekstil boyası ve cam yan sanayi olmak üzere 23 firma faaliyet gösteriyor. Serbest Bölge'nin 2009 yılı toplam ticaret hacminin 33 milyon dolar olduğu, 2010 yılı ilk 5 aylık ticaret hacminin ise 24 milyon dolara ulaşarak, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 195 oranında artış gerçekleştirildiği kaydedildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile