Deprem Bölgelerini Geze Geze Çocuklara Tiyatro Gösteriminde Bulunuyorlar

Deprem Bölgelerini Geze Geze Çocuklara Tiyatro Gösteriminde Bulunuyorlar

Kahramanmaras merkezli 2 büyük depremin ardindan İçel’den Diyarbakir’a gelen İçel Devlet Opera ve Balesi Sanatçilari, afetzede çocuklar için tiyatro gösterimi yapti.

Merkez üssü Kahramanmaras olan 2 yikici depremden sonra Diyarbakir’da da yaralar sarilmaya çalisilirken, Silvan Yolu istikametinde kurulan çadir kentteki çocuklara tiyatro gösterimi düzenlendi.

İçel Devlet Opera ve Balesi tarafinca afet bölgelerini gezen tiyatrocularin bugünkü duragi Diyarbakir’di. Çocuklarin merakla izledigi tiyatro gösterimine yogun ilgi gösterildi.

İçel Devlet Opera ve Balesi sanatçisi Aysin Alev Yücel Lal, günlerdir depremzede çocuklar için afet bölgelerinde gösterim yaptiklarini söyledi.



Çocuklarin güzel yuva ve kaliteli egitime bir an önce kavusmalari temennisinde bulunan Yücel Lal, “İçel Devlet Opera Balesi olarak bugün Diyarbakir’dayiz. Günlerdir depremzede çocuklar için gösteri düzenliyoruz. Hemen hemen bütün deprem bölgelerini dolastik. Bugün de Diyarbakir son duragimiz oldu. Buradan tekrar İçel’e dönüs yapacagiz. Önümüzdeki günlerde tekrar çadir kentlere tur atariz diye düsünüyorum. Oyunlarimizin çocuklara iyi bir moral kaynagi olacagini düsünüyorum. Bütün çocuklarin yasama sevinci, yasadiklari felakete ragmen yasama tutunmalari bizleri çok duygulandirdi. Tek ümidimiz çocuklarin hak ettigi yuvalarina ve okullarina kavusmalaridir” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile