Deprem Bölgesi Hasere Olusumuna Karsi Ilaçlandi

Deprem Bölgesi Hasere Olusumuna Karsi Ilaçlandi

Osmangazi Belediyesi, Türkiye’nin yüregine ates düsüren Kahramanmaras’taki deprem felaketinin ardindan olusabilecek salgin hastalik ve hasere riskine karsi bölgede ilaçlama çalismasi gerçeklestirdi.

Kahramanmaras merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklügündeki iki depremden etkilenen bölgelerde, alt yapinin bozulmasi ile birlikte su ve temizlik malzemelerine erisimin kisitli olmasi gibi faktörler, salgin hastaliklar ile hasere olusumu riskini de ortaya çikardi. Uzmanlar, böyle dönemlerde üreme alanlari arttigi için sinek, hamamböcegi ve fare gibi haserelerden kaynaklanan salgin hastaliklara çok dikkat etmek gerektigini belirtirken, Osmangazi Belediyesi, bölgede hasere olusumuna karsi ilaçlama çalismasi gerçeklestirdi.

Depremden en çok etkilenen illerden biri olan Hatay’in çesitli noktalarinda çalisma yapan ekipler, vatandaslarin sagligi için bulasici hastaliklarin tasinmasina neden olan hasereler ve kemirgenlere karsi depremzedelerin kaldigi çadirlarin etraflari ve çöp konteynerlerini ilaçladi. Ekipler, uygulamalarinda dogal hayat ve biyolojik dengeye uyumlu ilaçlar kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile