Deprem Bölgesi Hatay'a Sivil Toplum Köyü Kurulacak

Deprem Bölgesi Hatay'a Sivil Toplum Köyü Kurulacak

6 Subat’ta meydana gelen deprem felaketinde büyük hasar alan Hatay’in Samandag ilçesinde Sivil Toplum Köyü kurulacak. Istanbul’da bir araya gelen 81 ilin dernek federasyonu liderleri görüs ve önerilerini toplantida konustu.

Istanbul’da faaliyet gösteren 81 ilin dernek federasyonlarinin koordinatörlügünde deprem bölgesi olan Hatay’in Samandag ilçesinde kurulmasi planlanan 1. etap 15 dönüm 144 prefabrik ve 2. etap 10 dönüm 108 prefabrik "Sivil Toplum Köyü"nün kurulmasiyla ilgili ön çalismalar basladi.

Deprem bölgesine kurulacak olan Sivil Toplum Köyü’nün proje toplantisi Eyüpsultan Kültür ve Kongre Merkezinde gerçeklestirildi.

Toplantiya dernek yöneticileri katildi.

Prefabrik konutlarin yapimi hakkinda bilgi veren Tüm Sivil Toplum Kuruluslari Konfederasyonu Genel Baskan Yardimcisi Nevzat Duyar, "Istanbul genelindeki sivil toplum örgütleri 81 il, 81 ev mottosuyla baslayip ilk etabinda 15 bin metrekare, ikinci etabinda 10 bin metrekare olan bu projeyi bugün taçlandirmak için Edirne’den Kars’a, Sinop’tan Anamur’a kadar bütün il federasyon baskanlari, konfederasyon baskanlari, dernek baskanlar azinlikta ama güçlü arkadaslarimizla birlikte bu toplantiyi yaptik. Bu toplantida Türkiye’de ilk oldu. Öngörümüz 18 Mart’ta imalatlari baslayan malzemelerin sevkiyati yapilacak. Hizli bir sekilde 1 ay-45 gün içerisinde Hatay Valiligi ve Samandag Kaymakamligi altyapisini Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi ile birlikte yapiyorlar. Biz de prefabriklerin imalatini yaparak hizli bir sekilde sonuçlandiracagiz" dedi.



"Bir an evvel orada yaralari sarmaya çalismak"

Amasya Dernekleri Federasyonu Genel Baskani Turan Sayar, "Bütün hepimizin amaci bir an evvel oraya karinca misali su tasiyabilmek. Orada bir yangin var. Bu yangina da gücümüz yettigince destek verebilmek, yanginin söndürülmesine destek verebilmek amaciyla devletimiz ve milletimizle el ele vererekten bu çalismalari hizlandirmaya çalisiyoruz. Hepimizin ortak hedefi var. Bir an evvel orada yaralari sarmaya çalismak. Bir yaraya dahi merhem olabilmek önemli" seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile