Deprem Bölgesi Malatya'da Fidelere Ilgi Artti

Deprem Bölgesi Malatya'da Fidelere Ilgi Artti

Deprem bölgesi Malatya’da, havalarin isinmasi ile birlikte fide satislarinda artis yasanirken vatandaslar özellikle gül ürünlerine yogun ilgi gösteriyor.

Deprem bölgesi Malatya’da kentin yeniden imari ve ihyasi için çalismalar sürerken insaat çalismalari tamamlanan bölgelerde çevre düzenlemesinde degerlendirilen fidelere talep artti. Havalarin isinmasi ile birlikte fide satislarinda artis olan kentte vatandaslar özellikle gül ürünlerine yogun ilgi gösteriyor.

Malatya Fidancilar ve Peyzajilar Sitesi’nde faaliyet gösteren esnaflardan Abdurrahman Karakurt, normal fidan sezonunu tamamladiklarini belirterek, gül fidesi satislarinin devam ettigini, fiyatlarin ise 100 ila 200 TL arasinda degistigini söyledi.



En fazla talep Yediveren gülere

Malatya Fidancilar ve Peyzajilar Sitesi Kooperatifi Baskani Abuzer Yumrutepe ise satisa sunulan gül fidelerinin Izmir’den getirildigini kaydederek, "Güllerimizi ekseri Izmir Ödemis’ten getiriyoruz. 30’a yakin gül çesitlerimiz mevcut. Depremler sonrasi konteynerlerde yasayan vatandaslar konteyner çevrelerinde degerlendirmek üzere gül fideleri aliyor. Fiyatlarimiz 100 ile 200 TL araliginda degisiyor. En fazla talep ise Istanbul güllerine yönelik gerçeklesiyor.” diye konustu
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile