Deprem Bölgesi Osmaniye'de Bayram Kömbesi Mesaisi

Deprem Bölgesi Osmaniye'de Bayram Kömbesi Mesaisi

Ramazan Bayramina özel bayram kömbesi gelenegi bu yil Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen Osmaniye’de buruk da olsa devam etti.

Osmaniyeliler için bir kültür haline gelen bayram kömbesi, misafirlere ikram edilen çaylarin yaninda yerini aliyor. Bayram Kömbesini kimi firinlardan hazir alirken, birçok kisi ise hamurunu evlerde açarak kendisi hazirliyor. Hazirlanan tepsilerdeki kömbeler, tas firinlara getirilerek, burada odun atesinde pisiriliyor. Osmaniye’de firinlar, bayramlik ikramlarindan kömbe pisirmek için fazla mesai yapiyor.

Depremden dolayi geçen bayramlardan daha az bir yogunluk oldugunu belirten firincilardan Celal Çelik, "Osmaniye’de her zamanki gibi firincilarin bayram telasi basladi.

Depremden dolayi bu sene yogunluk azda olsa müsterilerimize hizmet ediyoruz. Hazir satilan kömbelerden farkli olarak onlar tüpte pisiyor, biz tas ocakta pisiriyoruz tas ocagindaki pisen kömbedeki lezzeti baska yerde olmaz" dedi.

Osmaniye’mizin çok eskiden bu yana süre gelen bir gelenegini yasatmak için çalistiklarini dile getiren firinci Çaglar Kale ise "Osmaniye’nin bu meshur geleneksel bayram kömbesi senede bir defa yapilir. Ramazan ayinda sabahtan aksama kadar ocagin basinda kömbeleri pisirerek vatandasa hizmette bulunuyorum" diye konustu.

"Bayram kömbesi bizim Osmaniye’mizin gelenegidir yillardir elimizle yapariz" diyen ev hanimi Ülker Özdemir de, "Bayram kömbesinde A kalite malzemeler kullanirim evlendigim günden beri yapiyorum 39 yil oldu. Kendi emeklerimle yapiyorum, haziri sevmiyorum. Kendimiz üretelim diyoruz, tüketici toplum olmayalim, üretici toplum olalim istiyorum. Kayinvalidemle annemin tariflerini yapiyorum "ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile