Deprem Bölgesinde Anneler Günü'ne Özel Duygulandiran 'Askida Çiçek' Uygulamasi

Deprem Bölgesinde Anneler Günü'ne Özel Duygulandiran 'Askida Çiçek' Uygulamasi

HATAY – Hatay’da depremde vefat eden annelere çiçek götürmek isteyen vatandaslara kolaylik saglamak isteyen esnaf, Anneler Günü’ne özel ’Askida Çiçek’ uygulamasi baslatti.

Kahramanmaras merkezli depremlerde Hatay’da 25 bine yakin insan vefat etmisti. Her özel günde oldugu gibi 12 Mayis Pazar günü kutlanacak Anneler Günü öncesi deprem bölgesinde buruk bir hüzün var. Asrin felaketinde vefat eden anneleri unutmayan Hatay’in Iskenderun ilçesi, Barbaros Mahallesi’nde çiçekçilik yapan afetzede esnaf Kubilay Yolay oldu. Konteyner is yerinde hizmet veren Yolay, Anneler Günü’ne özel askida çiçek kampanyasi baslatti. Maddi durumu el vermeyen vatandaslar, hayir sever vatandaslarin destekleriyle annelerinin mezarlarini çiçeklerle donatabilecek.

Depremde hayatini kaybeden anneleri unutmamak adina ‘Askida Çiçek’ kampanyasini baslattiklarini dile getiren isletme sahibi Kubilay Yolay (20) deprem bölgesinde baslattigi kampanya kapsaminda, "6 Subat gecesi biz herkes gibi buradaydik, isimizi ve akrabalarimizi kaybettik. Biz de 6 Subat sonrasi enkazin üzerine konteynerimizi yaptik isimizi kurduk, isimize devam ediyoruz. 6 Subat gecesinden sonra özel günlerde, özellikle 6 Subat’i unutturmamak adina birçok projeye yer vermeye çalistik. Bu sekilde devam edecegimizi düsünüyoruz. Su anki son projemiz Askida Çiçek projesi, Askida Çiçek projesiyle Anneler Günü’nde depremzede annelerimize ulasmayi hedefliyoruz. Askida Çiçek bölgede tek bir uygulama su an için yapilmamisti. Biz bunu hayata geçirmeyi planliyoruz umarim basarili olur, farkindalik olustururuz insanlardan duyarlilik bekliyoruz" ifadelerini kullandi.

"Simdi aglayabilirim samimiyetimle söylüyorum, çok duygusal oldu"

Kampanyaya ilk destegi veren Nevzat Engür (72), duygusal anlar yasadigini dile getirerek, "Simdi aglayabilirim, samimiyetimle söylüyorum, çok duygusal oldu. Bu çocuklarimiza tesekkür ederim. Benden de bir istekleri varsa benim basimin üstünde, onlar bizim neslimiz için kendilerini feda ettiler. Çogu anneler yavrularla beraber kucaginda gitti" seklinde konustu.

6 Subat depremine Iskenderun Numune Mahallesi’nde yakalanarak 5 saat enkazda kalan, oglunu ve esini kaybeden depremzede Hatice Zümrüt (43), "6 Subat depremini yasadim, depremde esim ve oglumu kaybettim. Anneler Günü’nü telaffuz ettiklerinde benim yüregim yaniyor, bir daha anne olamamak bir daha anne kelimesini duyamamak, duyamayacagini düsünmek bile gerçekten çok aci ve aci verici bir durum. Anne olan, annelik duygusunu yasayan, gerçekten anneligi bilen kadinlarin Dünya Anneler Günü kutlu olsun. Bu çiçek hediyesini getiren düsünüp de hepinize çok tesekkür ederim. Çok güzel bir kampanya, bir nebze de olsa bütün annelerin yüregine su serpmeniz gerçekten iyi. Hatta kendi çiçegimi kendim almistim ama bugün çiçek almak da üstüne tuzu biber oldu. Mutlu ettiniz beni, emin olun ve kurumadigi sürece gözüm gibi bakacagim" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile