Deprem Bölgesinde Çalisan Çinli Arama Kurtarma Ekibi Ülkelerine Pendik'ten Ugurlandi

Deprem Bölgesinde Çalisan Çinli Arama Kurtarma Ekibi Ülkelerine Pendik'ten Ugurlandi

Kahramanmaras merkezli meydana gelen ve yikima yol açan depremlerin etkiledigi bölgede çalismalar yürütmek için Türkiye’ye gelen Çinli Arama Kurtarma Ekibi, ülkelerine Pendik’ten ugurlandi. Pendik’te Baskan Ahmet Cin ve Pendik Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (PEAK) ile görüsen Çinli Arama Kurtarma Ekibi, Baskan Ahmet Cin’e kendi üniformalarini hediye etti. Çinli Arama Kurtarma Ekibinin takim lideri Chen Yuan, “Türklerin de depremzede olmasina ragmen orada kendi kurtaricisi olmalari beni en çok duygulandiran seydi. Çok cesur, misafirperver ve yardimseverler. Felaketin içinde bile bize bunlari hissettirdiler” dedi.

Kahramanmaras merkezli meydana gelen ve büyük yikima yol açan depremler nedeniyle bölgede çalismalar yürütmek için birçok ülkeden arama kurtarma ekipleri Türkiye’ye geldi. Çin’den gelen arama kurtarma ekibi de deprem bölgesinde yaklasik 11 gün boyunca çalismalarda bulundu. Çinli Arama Kurtarma ekibi çalismalarinin ardindan ülkelerine hava yolu ile dönmeden önce Pendik Belediye Baskani Ahmet Cin ile görüstü. Baskan Ahmet Cin, ekibe deprem bölgesinde yaptiklari çalismalardan dolayi tesekkürlerini iletti. Çinli Arama Kurtarma Ekibi ile görüsmesinde Baskan Ahmet Cin’e Pendik Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (PEAK) de eslik etti. Görüsmeye Pendik Kaymakami Hülya Kaya da katilarak Çinli Arama Kurtarma Ekibine tesekkürlerini iletti. Çinli Arama Kurtarma Ekibi, kendilerini ugurlayan Baskan Ahmet Cin’e kendi üniformalarini hediye etti.

“Tüm ülkelerden gelen arama kurtarma ekiplerine tesekkürlerimizi sunuyoruz”

Pendik Belediye Baskani Ahmet Cin, “Depremden dolayi dünyanin birçok ülkesinden kurtarma ekiplerinin destek vermek amaciyla Türkiye’ye geldigini biliyoruz. Kurtarma çalismalari belli bir noktaya geldikten sonra ekipler kendi ülkelerine dönüyor. Çinli arama kurtarma ekibi ile beraber olduk. Onlar da bizim Hatay ilinde kurtarma çalismalarina katildilar. Pendik Belediyesinin ekibi PEAK ile beraber ortak çalismalari da oldu. Onlara çok tesekkür ediyoruz. Insallah bundan sonraki süreçte bu tür dogal afetlerle karsilasmayiz. Güzel günlerde beraber olmak en büyük dilegimiz. Tüm ülkelerden gelen arama kurtarma ekiplerine tesekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.



“Türklerin de depremzede olmasina ragmen orada kendi kurtaricisi olmalari beni en çok duygulandiran seydi”

Çinli Arama Kurtarma Ekibinin takim lideri Chen Yuan, “Biz yaklasik 11 gün Hatay bölgesinde kaldik. Bizim vazifemiz öncelikle enkaz altindan can kurtarmak. Sonrasinda yardima ihtiyaci onlara, yaralilara yardim etmek. Beni en üzen noktalardan biri, yikilan binalarin altinda kalan insanlar ve ailelerinin sag çikmasini bekleyen kisiler. Bu beni çok üzen görüntüydü. Ama beni mutlu ve umutlu eden de orada dünyanin birçok yerinden gelen ekipler ve Türklerin de bir depremzede olmasina ragmen orada kendi kurtaricisi olmalari, kendi kendilerine yardimci olmalari beni en çok duygulandiran seydi. Bizden çok daha cesurlardi. Daha önce Türkiye ile ilgili çok fazla bilgimiz yoktu. Ama böyle bir felakette Türkiye’ye gelmis olmak, Türk insanini daha iyi tanimamiza vesile oldu. Çok cesur, misafirperver ve yardimseverler. Felaketin içinde bile bize bunlari hissettirdiler. Her sey güzellestiginde ve normallestiginde tekrar buraya gelerek bu kültürü ve insanlari tanimak isterim” diye konustu.

Çinli Arama Kurtarma Ekibinin Takim Lideri Yardimcisi Chen Tao da, “Öncelikle deprem haberini aldigimizda üzüldük. Acil olarak ekibi toplayip Türkiye’ye geldigimizde felaketin ne kadar büyük oldugunu gördük. Mümkün olan en kisa sürede ne kadar can kurtarabiliriz diye düsündük ve o hislerle çalistik” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile