Deprem Bölgesinde Insaatlar Yükseliyor

Deprem Bölgesinde Insaatlar Yükseliyor

Kahramanmaras merkezli depremlerde büyük yikim yasayan Malatya’da, kentin yeniden imari ve ihyasi için baslatilan çalismalar sürüyor. Akçadag ilçesinde Emlak Konut tarafindan insa edilen yeni çarsi projesinde ise yapilar yükselmeye basladi.

Asrin felaketinin etkiledigi sehirlerden biri olan Malatya’nin yeniden imari ve ihyasi için baslatilan çalismalar araliksiz sürüyor. Kalici konutlar ile kirsal bölgelerdeki köy evleri çalismalarinin devam ettigi kentte, sehir merkezi ile Akçadag ilçesinde insa edilen çarsilarda ise yapilar yükseliyor.

“Her türlü detayin üzerinde ehemmiyetle duruluyor”

Malatya’nin yeniden imari ve ihyasi noktasinda sürdürülen çalismalarin bütüncül bir sekilde ele alinarak titizlikle devam ettirildigini ifade eden AK Parti Malatya Milletvekili Inanç Siraç Kara Ölmeztoprak, “Asrin felaketinin ardindan Malatya’mizdaki imar ve insa faaliyetlerimiz devam ediyor. Bizler sürecin hem takipçisi hem de içerisindeyiz. Rakamlari nitelik ile nicelik olarak ihtiyaca en uygun hale nasil ulastirabiliriz, bunun derdinde ve gayretindeyiz. Insallah 2024 yili sonlarina dogru çok daha güzel ve hemsehrilerimizin memnuniyet seviyelerini yukarilara çekecek hem rakamlarla hem yasam kalitesiyle birlikte hayatimiza devam edecegiz. Çalismalarimizin hizi, titizligi, iklim ve dogal afetler açisi ile beton kalitesiyle olabilecek en iyi metrekarelerde olusturulmasi noktasinda gerek bürokrasimizle, gerek teknik ekiplerle ve ilgili bakanliklarla yapilan istisarelerle devam ediyor. Kent merkezindeki çarsi insaatinda sik sik incelemelerde bulunuyor, her türlü detayin üzerinde ehemmiyetle durmaya çalisiyoruz. Yil sonuna dogru bazi adalarda çalismalarin tamamlanmasi planlaniyor. Çarsinin islevlik kazanmasi sehir hayatimizi bambaska periyotlara oturtmus olacak insallah” dedi.



“Akçadag’daki çalismalar hizla devam ediyor”

Depremlerden büyük ölçekte etkilenen Akçadag ilçesindeki imar ve ihya çalismalarinin da hiz kesmeden devam ettigini kaydeden Milletvekili Ölmeztoprak, ”Akçadag merkezimizde hem konut hem de ticaret alanlarimizin yer aldigi insat alaninda da çalismalarimiz hizla devam ediyor. Yeni çarsimizda blok sayimiz 14 adet olup, A-B-C-D bloklardan olusuyor. A Blok 3 arti 1 konut 5 adet, B Blok 2 arti 1 konut 3 adet, C Blok ticarethane 4 adet, D Blok ticarethane 2 adet. Bagimsiz bölüm olarak ifade edecek olursak ise 209 bagimsiz bölüm, 3 arti 1 konutlar 72 adet, 2 arti 1 konutlar 30 adet, 1 arti 1 konutlar üç adet, dükkan 104 olmak üzere insaatlar yükseliyor. Ilçemiz Akçadag’i çok daha güzel noktalara tasiyacagiz insallah” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile