Deprem Bölgesinde Kalici Konutlarin Teslimi Devam Ediyor

Deprem Bölgesinde Kalici Konutlarin Teslimi Devam Ediyor

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi tarafindan asrin felaketinin izleri silinmeye devam ediyor. Depremlerde köy evleri yikilan Gaziantepli Enis Sezer ve ailesi de çelik karkastan yapilan yeni yuvalarina kavustu.

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi, Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen illerde; bin 240 santiyede 110 binden fazla ekiple çalismalarini sürdürüyor. Afetin birinci senesinde 76 bin konut hak sahiplerine teslim edilirken, 396 bin 220 kalici konutun insasi da devam ediyor.

“Ellerinden gelenin daha iyisini yaptilar”

Asrin felaketi olarak hafizalara kazinan depreme, Gaziantep’in Nurdagi ilçesinde ailesi ile birlikte yakalanan Enis Sezer, Mesthüyük köyünde çelik karkastan yapilan yeni köy evine kavustu. Devletin, depremin ilk anindan itibaren her zaman yanlarinda olduklarini ve kendilerini hiç yalniz birakmadigini ifade eden Sezer, “Nasil yapilacak diye merak ediyorduk? Evleri yetistirmek için yagmur, çamur, yaz, kis demeden sürekli çalismalarina devam ettiler. Ellerinden gelenin daha iyisini yaptilar. Bu kadar güzel olacagini hiç beklemiyorduk” diye konustu.



“Vatandasimiz için en güzelini yapiyoruz, yapmaya devam edecegiz”

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki de konuya iliskin yaptigi açiklamada, her zaman depremzedelerin yanlarinda olduklarini belirterek, "Enis kardesimin de tüm depremzede vatandaslarimizin da hiç endisesi olmasin. Dün oldugu gibi bugün de yarin da onlarin yanindayiz. Onlar için en iyisini en güzelini yapiyoruz ve yapmaya devam edecegiz” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile