Deprem Bölgesinde Yardimlar Itinayla Dagitiliyor

Deprem Bölgesinde Yardimlar Itinayla Dagitiliyor

Hatay’da, Türkiye genelinden gelen yardimlarin dagitim koordinasyonunu üstlenen Bursa Büyüksehir Belediyesi, merkez Antakya ilçesi olmak üzere ayak basmadik yer birakmiyor. Toplama merkezine tirlarla gelen yardimlar, Bursa Büyüksehir Belediyesi tarafindan köy köy, mahalle mahalle gezilip, depremzede vatandaslara ulastiriliyor.

Elazig’in da afet bölgesi ilan edilmesiyle 11 ilde yasami adeta felç eden depremin yaralarini sarmak için Türkiye tek yürek oldu ve deprem bölgesinde büyük bir dayanisma örnegi sergilendi. Deprem sabahi Gaziantep’e koordinasyon için görevlendirilen Bursa Büyüksehir Belediyesi de özellikle Islahiye ve Nurdagi ilçelerinde arama kurtarmadan altyapi yatirimlarina, asevlerinden yardim malzemelerinin depremzedelere ulastirilmasina kadar büyük bir gayret gösterdi. Geçen bir haftanin ardindan Bursa Büyüksehir Belediyesi, depremden en fazla etkilenen Hatay’ta görevlendirildi. Hatay’da Türkiye genelinden gelen yardimlarin dagitimi, seyyar tuvalet kurulumu ile çadir kent - konteyner kent kurulumlari görevini üstlenen Büyüksehir Belediyesi, halen 442 personel ve 196 araçla Hatay’da yaralari sarmaya devam ediyor.

Yardimlar adrese teslim

Özellikle gelen yardimlarin zaman kaybetmeden ihtiyaç sahiplerine ulastirilmasi amaciyla 150’ye yakin personelle adeta büyük bir seferberlik baslatildi. Yardim toplama alanina gelen tirlardaki yardim malzemeleri, süratle Büyüksehir Belediyesi’nin araçlarina aktariliyor. Daha sonra araçlar hiç beklemeden basta merkez Antakya ilçesi olmak üzere köy köy mahalle mahalle Hatay’a dagilip, battaniye ve isiticidan, su ve gida maddelerine kadar tüm ihtiyaçlari depremzedelere ulastiriyor.

Özellikle yardimlar konusunda BESAS, BURFAS, Tarim Peyzaj A.S, Jeotermal A.S. ve ilgili belediye birimleriyle sahada aktif olan Büyüksehir’e, Burulas da 15 otobüsle lojistik destek veriyor. Tarim A.S’nin Bursa Hal Dernegi’nin katkilariyla temin ettigi meyve ve sebzeler, BESAS’in ekmek ve gida maddeleri, Jeotermal A.S. tarafindan gönderilen sular, depremzedelerin yaralarina bir nebze de olsa merhem olmaya devam ediyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile