Deprem Bölgesindeki Velilere Psikoegitim Destek Programi

Deprem Bölgesindeki Velilere Psikoegitim Destek Programi

Milli Egitim Bakanliginca deprem bölgesindeki velilere yönelik "Zorlayici Yasam Olaylari Sonrasi Veli Psikoegitim Programi" hazirlandi.

Milli Egitim Bakanligi Özel Egitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlügünce travmatik olaylar sonrasinda velilerin zorlayici olaylar ile bas etme becerilerini güçlendirmek için psikoegitim programi hazirlandi. Üç oturum olarak hazirlanan program, "Stres Tepkilerinin Farkindaligi, Olumlu Basa Çikma ve Gelecege Yönelik Iyimserlik" temalarindan olusuyor. Velilere travma sonrasi sunulan psikososyal destek programiyla travmanin psikolojik ve sosyal etkisi degerlendirilerek velilerin stres belirtilerinin azaltilmasi ve psikolojik dayanikliliklarinin artirilmasi, destegin sürekliligini saglayarak uzun vadeli ruh sagligi sorunlarinin olusmasinin önlenmesi hedefleniyor.

Söz konusu program, 2023-2024 egitim ögretim yilinin baslamasi ile öncelikle deprem bölgesindeki velilere yapilacak çalismalarda yararlanilmak üzere rehber ögretmen ve psikolojik danismanlarin kullanimina sunuldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile