Deprem Bölgesinden Bolu'ya Gelen 55 Kisi KYK Yurduna Yerlestirildi

Deprem Bölgesinden Bolu'ya Gelen 55 Kisi KYK Yurduna Yerlestirildi

Deprem bölgelerinden Bolu’ya gelen 55 vatandas, Hattat Emin Barin Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Yurdu’nda misafir ediliyor. Tüm ihtiyaçlari karsilanan depremzedelere, psikososyal destek de veriliyor.

Sümer Mahallesi’ndeki Hattat Emin Barin KYK Yurdu 189 odasi ve 907 yatagi ile Bolu’ya gelen 55 afetzedeye kapilarini açti. KYK yurdunda vatandaslara, revir, psikososyal destek, çocuk ve etüt alani, manevi rehber gibi imkanlar saglaniyor. KYK’da odalarina yerlestirilen aileleri, Bolu Valisi Erkan Kiliç ve Gençlik ve Spor Il Müdürü Emrullah Güler ziyaret ederek, taleplerini dinledi.

"10 ilimizin farkli bölgelerinden gelen 12 ailemiz misafirimiz"

KYK yurdunda vatandaslara sunulan hizmetler hakkinda bilgi veren Gençlik ve Spor Il Müdürü Emrullah Güler, "Vatandaslarimiz ilk giris yaptiklarinda, yurdun girisinde olusturdugumuz masada oda planlamasi ile anahtarlarini teslim ediyoruz. Karsilama ve yönlendirme personeliyle hiç bekletmeden odalarina aliyoruz. Odalarina aldiktan sonra kayit masalarinda onlarin bütün bilgilerini sistemde isleyerek, genel ihtiyaçlari, saglik kontrolleri ayni zamanda çocuklarinin egitim durumlari, ne kadar barinacaklari, bizlerden beklentileri, valiligimiz koordinasyonunda yapilmasi bekledikleri hizmetlerle ilgili genel bir degerlendirme tablosu var. O bilgiler girildikten sonra valimiz koordinasyonda, AFAD, Saglik Müdürlügü, Gençlik ve Spor Il Müdürlügü, Sosyal Yardimlasma Vakfi, Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü bünyesinde olusturulan ekiplerce ivedi olarak ihtiyaçlari tamamlamak üzere kayit altina aliniyor. Sonra burada barinma asamasina geçildiginde Hattat Emin Barin ögrenci yurdumuzda hazirlanmis olan genel hijyen malzemelerinin hepsi gerek oda bazli gerek kisi bazli olsun teslim ediliyor. Kendilerine özel her odada hazirlanmis 5 yatak var. Ailelerin kisi sayisina göre bizler oda planlamasini yapiyoruz. Ayni zamanda günde üç ögün beslenebilecekleri sekilde yemekhanemiz hazir. Yine ara ögünlerle ve içeceklerle desteklenen bir süreç" dedi.



"Çocuklarim çok korktu"

Hatay’dan 4 çocugu ile birlikte Bolu’ya gelen Müesser Abadak, "Hatay taninmayacak halde. Bizim binamiz çok hasar gördü, çocuklarim çok korktu. 4 çocugumla birlikte Bolu’ya geldik. Halam Bolu’da oturuyor. O bizi getirdi, buraya yerlestik" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile