Deprem Bölgesinden Dönen BUCAKUT'a Duygusal Karsilama

Deprem Bölgesinden Dönen BUCAKUT'a Duygusal Karsilama

Türkiye’yi sarsan depremlerin ardindan bölgede canla basla çalisan Buca Belediyesinin arama kurtarma birimi BUCAKUT, 10 gün sonra afet bölgesinden dönüs yapti. Ekibi karsilayan Belediye Baskani Erhan Kiliç, “Iyi ki varsiniz, sizinle gurur duyuyoruz” dedi.

Ülke tarihinin en büyük felaketlerinden biri olan ve Kahramanmaras basta olmak üzere 10 ili etkileyen 7,7 ile 7,6 büyüklügündeki depremlerin ardindan Buca Belediyesi de yaralari beraber sarmak için harekete geçti. Deprem felaketinin hemen ardindan bölgeye giden arama kurtarma birimi BUCAKUT, 36 personel, 4 tam teçhizatli arama kurtarma araci, 2 ikram araci ve 1 hayvan ambulansi ile Osmaniye ve Adiyaman’daki çalismalara katildi.



"Çalismalariniz asla unutulmayacak"

Büyük bir titizlikle sürdürdügü çalismalarini tamamlayan BUCAKUT, dönüs yapti. BUCAKUT üyelerini Buca Belediyesi önünde Belediye Baskani Erhan Kiliç, mesai arkadaslari, aileleri ve Bucalilardan olusan büyük bir kalabalik karsiladi. Duygu dolu anlarin yasandigi karsilamada konusan Buca Belediye Baskani Kiliç, Izmir depreminin ardindan bir arama kurtarma birimi kurmak için harekete geçtiklerini hatirlatarak, “2 yil boyunca almamiz gereken bütün egitimleri aldik. BUCAKUT’a hiç is düsmesin isterdik. Yasadigimiz deprem gibi kurtaracagi nokta olmasin isterdik ama maalesef Türkiye deprem bölgesi, deprem gerçegi var ve büyük bir felaket yasandi. Depremin oldugu ilk andan itibaren BUCAKUT derhal harekete geçti. Çok büyük bir acinin içinde oldugumuz bugünlerde, sizin çalismalariniz asla unutulmayacak. Iyi ki varsiniz. Sizinle gurur duyuyorum” dedi.



“Her zaman vatandasimizin yaninda olacagiz”

BUCAKUT Ekip Lideri Mehmet Fatih Baris ise, “Ekip arkadaslarimla gittigimiz her yerde insanlar bize tesekkür etti. Çünkü onlarin istedigi cenaze bile olsa sevdiklerine kavusmakti. Biz elimizden geldigince bunu yapmaya çalistik. Ekip arkadaslarim en büyük alkisi ve takdiri hak ediyorlar. Iyi ki varsiniz. Iyi ki belediye baskanimiz bize bu firsati vermis. Bundan sonra da ülkemizin her yerinde vatandasimizin zor aninda yanlarinda olmaya devam edecegiz. Insallah bir daha böyle felaketler yasamayiz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile