Deprem Çalıştayı Sona Erdi

Deprem Çalıştayı Sona Erdi

Sakarya Üniversitesi'nde düzenlenen uluslararası deprem çalıştayı sona erdi.

Uluslararası EMME (Earthquake Model of the Middle East) Projesi Aktif Faylar ve Sismik Zonlar Çalışma Grubu'nun koordinatörlüğünü yapan Prof. Dr. Levent Gülen tarafından düzenlenen, Jeofizik Mühendisliği Bölümü'nün ev sahipliği yaptığı çalıştay, 13-14 Mart 2010 tarihlerinde Kampus Otel'de yapıldı.

Çalıştaya Türkiye, Orta Doğu ve Kafkas ülkelerinden EMME projesinde yer alan 36 bilim adamı iştirak etti. Orta Doğu ülkelerinin aktif tektonik yapısını, depremselliğini en son bilimsel tekniklerle ayrıntılı olarak araştırmayı ve deprem zararlarını azaltmayı amaçlayan EMME Projesi'nde Türkiye, İsviçre, Gürcistan, Ermenistan, Azerbaycan, Suriye, Lübnan, Ürdün, İran ve Pakistan'dan bilim adamları yer alıyor.

Çalıştay sonrası bir açıklama yapan SAÜ Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Leven Gülen, "Bu, üniversitemizde yapılan projenin başlangıç çalıştayıdır. Çalıştayda depremselliğin saptanabilmesi için en son teknikler anlatılmıştır. Projede yer alan bilim adamlarının kendi ülkeleri ile ilgili aktif fay zonları ile sismik zonları inceleyerek belirlemeleri ve bunlarla ilgili very tabanları oluşturmaları istenmiştir. Katılımcıların mayıs ayına kadar belirtilen veri tabanlarını
hazırlayarak Gürcistan'ın Tiflis kentinde düzenlenecek 2. çalıştaya getirmeleri kararlaştırılmıştır" dedi.


Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile