Konferansa BEÜ Gökçebey Mithat-Mehmet Çanakcı MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Bülent Haner'in yanı sıra Tüm İşci Emekli ve Dul ve Yetimler Derneği Şube Başkanı Cevat Baş, MYO öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
Doç. Dr. Bülent Haner, magazinin ön planda olduğu ortamda profesörlerin, bilim adamlarının işinin zor olduğunu ifade etti.
Haner; ”Günümüzde magazinin ön planda olmasından dolayı bu tür bilgilendirme ve bilinçlendirme açısından düzenlenen programlara katılım hep çok az oldu. Deprem ülkesindeyiz ve her an bu tür doğal afetler olacaktır. Tahminlerin sağlıklı ve kesin olmaması göz önünde bulundurularak tahmine yönelik değil, tedbire yönelik önlemler almak için bilinçlenmemiz gerekmektedir. Ahmet Mete Işıkara’nın bir eser vermiş olmamasının eleştirisini yapanlara; “Eserinin olmaması onun eser vermemiş olduğunu, bırakmadığını göstermez; toplumla bilgilerini paylaşması O'nun eseridir. Ahmet Mete Işıkara medyanın gücünü anlamış bir insandır. 11 Mart 2011'de Japonya’da 8,9 büyüklüğünde meydana gelen depremde oluşan tsunami ile bu tür doğal olayların hafife alınmamasını gerektiğini göstermiştir. Japonya‘da olan tsunamide 2,4 metre tabaka hareket etmiştir. Dünyanın bile ekseni kaymıştır. Bilinçli toplum yapısı gereklidir.” diye konuştu
Konuşmanın ardından katılımcılara, Türkiye’nin en riskli 12 deprem noktası slayt eşliğinde gösterildi .
'Deprem Dedemizin Ardından' Konulu Konferans
1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle Zonguldak’ın Gökçebey ilçesi Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Mithat-Mehmet Çanakcı Meslek Yüksel Okulu'nda (MYO) “Deprem Dedemizin Ardından” adlı konferans düzenlendi.