Deprem Evini Yiksa Da Hayallerini Yikamadi Açiklamasi 10 Yasindaki Ressam Eserlerini Çadirda Çiziyor

Deprem Evini Yiksa Da Hayallerini Yikamadi Açiklamasi 10 Yasindaki Ressam Eserlerini Çadirda Çiziyor

Asrin felaketinde Osmaniye’de ailesiyle birlikte yasadigi ev agir hasar alarak yikilan 10 yasindaki Medet Mahmut Çardak, evlerinin bahçesinde kurduklari çadirda hayallerini tuvale resmediyor.

Kahramanmaras merkezli depremlerden Osmaniye de etkilenmis ve insanlarin hayati degismisti. Asrin felaketine kent merkezinde bulunan evlerinde yakalanan Çardak ailesinin evleri de agir hasar almis ve ardindan yikilmisti. Ailenin 10 yasindaki evladi Medet Mahmut Çardak’in hayati da depremle degisti. Evlerinin bahçesine kurduklari çadirda hobi amaçli resim çizmeye baslayan küçük çocuk, bu hobisini adeta tutkuya dönüstürdü. Medet Mahmut, 17 yasindaki ablasinin yardimiyla çiktigi bu yolda, yaptigi resimlerle sergi açmayi hedefliyor.

"30’un üzerinde tablo yaptim, çevremdeki insanlar çalismalarimi begendigi için onlara hediye ettim"

Deprem psikolojisinden uzaklasmak için resim çizmeye basladigini belirten Medet Mahmut Çardak, "6 Subat depreminde evimiz agir hasarli çikti ve yikildi. Sonra çocuklugumdan beri resme ilgim oldugunu fark ettim çünkü bir problem oldu mu canim acidiginda hep resim çizdim. Ayse ablam bu konuda beni çok destekledi ben de içimdeki yetenegi kesfettim. Onunla beraber hep resim çizdik mesela çok yakin bir zaman önce de onunla resim çizmistik, bu beni çok eglendirmis, mutlu etmisti. Depremde okul olmadigi için resim çizmeye daha fazla merak sardim, hep resim çizdim. Depremden sonra ablamla bol bol vaktimiz oldu resim çizdik beraber çizimler ögrendik ve bana bildigi birkaç seyi anlatti. Çadirdayiz ama aile bireylerim çok yardimci oluyorlar bana. Özellikle annem, babam ve Ayse ablam benim resim kursuna gitmemi, içimdeki yetenegimi kesfetmemi istediler ve resim kursuna gittim. Orada ögretmenim ilk günden çok güzel davrandi bana çok hosuma gitti kursun ikinci günü elma çizdim, ilerlemeye basladim, sonunda tablo yapmaya basladim. 30’un üzerinde tablo yaptim, çevremdeki insanlar çalismalarimi begendigi için onlara hediye ettim. En büyük hayalim bir sergi açmak, insanlarin resimlerimi görmesini çok istiyorum" dedi.



"Çadirda kaliyoruz ama kardesimin sanata karsi sevgisi hiç bitmiyor"

Çadirda yasamanin kardesinin hayallerine son vermedigini belirten Ayse Çardak, "Resimle küçüklügümden beri ilgiliyim, ilk basta kresteki çizimlerim hocalarim tarafindan begenildigi için resim üzerindeki ilgim artti ve daha fazla resim çizmeye basladim. Bu da yetenegimin ortaya çikmasini, kesfedilmesini ve gelismesini sagladi. Çocukluk döneminden beri resim çizdigim için aileden birinin de resimle ugrasmasini istedim daha sonra benden 8 yas küçük erkek kardesim dünyaya geldi. Konusmaya, yürümeye basladiktan hemen sonra çocugun resme ilgisi oldugunu fark ettim. Özellikle benim resimlerime benimle beraber oturup karalama yapmaya resim çizmeye basladi.

Kardesim ilkokula basladi, ilkokulda daha da gelistigini fark ettim ve bu konuda ona destek olmaya çalistim. 6 Subat depreminde bizim evimiz agir hasarli olarak kayda geçti ve yikildi. Çadir hayatina geçtik ve okul olmadigi için kardesimle daha fazla vakit geçirebiliyordum. O yüzden ikimiz beraber resim çizmeye basladik ve kardesimin benden daha yetenekli olabilecegini fark ettigim için aileme bu konuda destek alabilecegine dair bir fikir beyan ettim, onlar da kabul ettiler. Okullar açilar açilmaz okulunda bir resim kurgusu basladi ve ögretmeniyle iyi anlasiyorlardi. Ögretmeni onun gelisimine en büyük katki saglayan insanlardan birisi, ögretmeninin sayesinde pek çok çizim teknigi ögrenerek yetenegini daha da gelistirdi ve bazi yerlerde beni bile geçecek noktaya geldi. Yeteneginin daha da gelistirilmesi durumunda gayet basarili olabilecegini düsünüyorum. Biz çadirda kaliyoruz ama kardesimin sanata karsi sevgisi ve yönelimi hiç bitmiyor, daha fazla yapmaya çalisiyor ve kendini sürekli o yönde motive ediyor. Kötü bile çizse asla demiyor ki ben kötü çizdim bir daha çizmeyecegim demiyor. Her zaman içinde bir umut, bir sevinç var ve bunlari da tablolarina yansittigini düsünüyorum" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile