Deprem Kusagindaki Sehre Önemli Müjde

Deprem Kusagindaki Sehre Önemli Müjde

Tekirdag Süleymanpasa Belediye Baskani Cüneyt Yüksel, haftaya Ankara temaslari ile basladi. Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi basta olmak üzere üst düzey görüsmeler gerçeklestiren Yüksel, Süleymanpasa’ya üç önemli proje ile ilgili müjdeli haberlerle döndü. Yüksel, haberi dönüs yolunda sosyal medya hesabindan duyurdu.

Süleymanpasa’da yapimi ve hazirliklari süren devasa projeler ile ilgili olarak Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakan Yardimcisi Fatma Varank ve Milli Emlak Genel Müdürü Tufan Büyükuzun’u makamlarinda ziyaret eden Baskan Yüksel, projelerin hayata geçirilmesi konusunda her iki bürokrattan da tam destek aldi.

Yüksel müjdeleri pes pese siraladi

Baskan Yüksel, Ankara’dan dönüs yolunda sosyal medya hesaplari üzerinden yaptigi paylasimla müjdeli haberleri Tekirdaglilara iletti. Paylasimda yer alan ifadelere göre, Süleymanpasa’nin en önemli sorunu olan depreme karsi hayata geçirilecek kentsel dönüsüm projelerinin ilk adimi olan Aydogdu Mahallesi Kentsel Dönüsüm Projesi için Milli Savunma Bakanligi’ndan Toplu Konut Idaresi’ne (TOKI) Muratli Caddesi üzerindeki Topçu Kislasi’nin yer tahsisi yapildi. Karadeniz Mahallesi’nde yapilacak olan Küçük Sanayi Sitesi için ihale tarihi belirlendi. Altinova Mahallesi’nde yapimi süren Trakya’nin en büyük Millet Bahçesi projesine yeni eklemeler gerçeklestirildi.

Her üç proje için de büyük emek veren Türkiye Büyük Millet Meclisi Baskani ve Tekirdag Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Sentop’un bizzat yürüttügü görüsmeler neticesinde önemli ilerlemeler saglandigini vurgulayan Yüksel, Sentop’a özel olarak sükranlarini belirttigi paylasiminda, su ifadelere yer verdi:

“Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan ve sehrimiz için varligi çok büyük bir kazanç olan Tekirdag Milletvekilimiz ve TBMM Baskanimiz, kiymetli büyügüm Prof. Dr. Mustafa Sentop Hocam basta olmak üzere; Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanimiz Sayin Murat Kurum’a, Milli Savunma Bakanimiz Sayin Hulusi Akar’a, Bakan Yardimcimiz Fatma Varank’a; Tekirdag milletvekillerimiz Sayin Mustafa Yel ve Sayin Çigdem Koncagül’e, Süleymanpasa’da yasayan tüm hemsehrilerimiz adina canigönülden tesekkürlerimi ve sükranlarimi sunuyorum. Bugün Meclis Baskani’mizin yaptigi görüsmeler neticesinde; 1- Aydogdu Mahalle’mizden baslayacagimiz Kentsel Dönüsüm Projeleri çerçevesinde, 500 dairelik kentsel dönüsüm projesinin yer tahsisi TOKI’ye, Milli Savunma Bakanligimizin muvafakatiyle gerçeklesti. Allah’in izniyle derhal proje çalismalarimiza basliyoruz. 2- Süleymanpasa’mizda yillardir sikintisini yasadigimiz Küçük Sanayi Sitesi, ihtiyacimizin bir kismini karsilamakla birlikte, eski dükkanlarin dönüsümüne olanak saglayacak 481 is yeri, 1 adet idari binanin ihalesinin tarihi 26 Agustos 2022 olarak açiklandi. Allah nasip ederse, kisa girmeden temelini hep birlikte atacagiz. 3- Süleymanpasa’mizda yapim çalismalari hizla devam eden ’Trakya’nin En Büyük Millet Bahçesi’ projesinde, yer almasini istedigimiz ilave yatirimlar kabul gördü. Sehrimize ve hemsehrilerimize hayirli, ugurlu olsun. Yükselen bir Süleymanpasa için durmadan, yorulmadan, askla çalismaya devam.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile