Deprem Mezarliginda Buruk Arefe

Deprem Mezarliginda Buruk Arefe

Hatay’da Kurban Bayrami arefesinde deprem mezarligini ziyaret eden vatandaslar, hüzün içerisinde dua ettiler.

Kahramanmaras merkezli depremlerde Hatay’da 25 bine yakin insan vefat etmisti. Depremde vefat eden vatandaslar için Antakya ilçesi Narlica Mahallesi’nde deprem mezarligi kurulmustu. Her bayram oldugu gibi bu bayramda depremde yakinini kaybeden vatandaslar, ziyaret için deprem mezarligina geldiler. Arefe gününden baslayan ziyaretlerde vatandaslar duygu dolu anlar yasadilar. Hatay Büyüksehir Belediyesi de mezarligi bayraklarla donatarak, ziyaret gerçeklestiren vatandaslara dikmeleri için çiçek dagitti.

Afetzede vatandaslar, arefe günü ve bayram boyunca mezarliklara ulasimlarini Hatay Büyüksehir Belediyesi tarafindan tahsis edilen ücretsiz servis araçlariyla saglayabilecekler.

“Ne yazik ki buruk bir bayram”

Kiz kardesinin mezari basinda gözü yasli sekilde çiçek diken Fadime Demirkol, "Kiz kardesimin mezarini bayram ziyarete geldim. Acimiz degismedi, her gün ayni seyi yasiyoruz. Rabbim bu aciyi bir daha göstermesin. Ne yazik ki buruk bir bayram. 2 yila yakin süredir bizim için degisen bir sey yok” dedi.



“Bizim için bayram eksik olacak”

Yengesinin ve yegenlerinin mezarlarini ziyaret eden Mahmut Çelik, "Depremde yengem ve 2 yegenim vefat etti. Bugün de bayram ziyareti için geldik. Sürekli ziyaret ediyoruz ve duamizi yapiyoruz. Bizim için bayram eksik olacak” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile