Deprem Mezarliginda Gözyaslari Içinde Hüzünlü Bayram

Deprem Mezarliginda Gözyaslari Içinde Hüzünlü Bayram

Hatay’da afetzede vatandaslar, sabahin ilk saatleriyle birlikte asrin felaketinde vefat edenlerin mezarlarinin bulundugu deprem mezarligina akin ettiler.

Kahramanmaras merkezli depremlerde Hatay’da 25 bine yakin insan vefat etmisti. Depremde vefat eden vatandaslar için Antakya ilçesi Narlica Mahallesi’nde deprem mezarligi kurulmustu. Her bayram oldugu gibi bu bayram da depremde yakinlarini kaybeden vatandaslar, sabahin erken saatlerinden itibaren ziyaret için deprem mezarligina geldiler. Mezarlari sulayarak göz yaslari içerisinde dua eden depremzede vatandaslar, yürekleri burktu. Hatay Büyüksehir Belediyesi de mezarligi bayraklarla donatarak, ziyaret gerçeklestiren vatandaslara dikmeleri için çiçek dagitti.

Afetzede vatandaslar, bayram boyunca mezarliklara ulasimlarini Hatay Büyüksehir Belediyesi tarafindan tahsis edilen ücretsiz servis araçlariyla saglayabilecekler.

“Bize bayram gelmedi, benim bir oglum vardi onu ve torunlarimi kaybettim”

Asrin felaketinde vefat eden evladinin ve torunlarinin mezarini ziyarete gelen Kader Ayvas, “Bize bayram gelmedi, benim bir oglum vardi onu ve torunlarimi kaybettim. Ben kayboldum, onlar ölmedi biz öldük. Tarifi yok, sözün bittigi yerdeyiz. Zor bir bayram, burada durmak bile istemiyorum. 5 çocugumu kaybettim” dedi.

Deprem sonrasi bayramlarin buruk geçtigini ifade eden Özkan Seyyar, “Bize bayram yok, adi bayram. Bizim bayramimiz depremden sonra bitti. Burada 3 yegenim ve babamin mezari var. Yakin dereceden 6 vefatimiz var depremde” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile