'Deprem Sigortasi Devlet Politikasi Içerisinde Olmali'

'Deprem Sigortasi Devlet Politikasi Içerisinde Olmali'

Sigortaci Yakup Göktas, zorunlu deprem sigortasinin Türkiye Cumhuriyeti sinirlari içerisinde her ev ve is yerinde olmasi gerektigini söyleyerek, “Deprem sigortasi devlet politikasi içerisinde olmali” dedi.

Zorunlu deprem sigortasi ile birlikte konut sigortasinin da yapilmasinin arti kalan hasarin da karsilanmasinda yardimci olabilecegini söyleyen Sigortaci Yakup Göktas, “Zorunlu deprem sigortasi Dogal Afet Kurumu tarafindan çikarilmis, 1999’dan sonra yürürlüge girmis bir poliçedir. Halk dilinde de DASK olarak geçer. Bu sigorta zaten adi üstünde zorunludur ve yapilmasi gerekir. Sayin Bakan Simsek’in de belirttigi gibi zorunlu deprem sigortasinin içerisindeki teminatlari arttirmak istiyorlar. Bunlarin içerisinde ilave olarak dogal afetle beraber sel-su, firtina ve kar agirligi gibi teminatlari da dahil etmek istiyorlar. Ilave olarak konut sigortasi da yapilabilir DASK ile beraber. Zorunlu deprem sigortasi, deprem sonucu olusacak riskleri karsilar, artan kismi ise konut sigortasi karsilar. Burada da konut sigortasinin mutlaka yapilmasi gerekir. Biliyorsunuz ki ülkemizde büyük bir deprem meydana geldi ve bu depremden sonra da zaten sigorta yeniden gündeme geldi. Türkiye Cumhuriyeti sinirlari içerisinde bence her ev ve is yerinin mutlaka sigortasi olmasi gerekir” dedi.

Göktas, zorunlu deprem sigortasinin devlet politikasina alinmasi gerektigini ve böylelikle herkesin yaptirmak zorunda olacagini söyleyerek, “Evlere de zorunlu deprem sigortasinin mutlaka yapilmasi gerekir. Depremle beraber dedigim gibi yangin, yildirim, infilak, grev, lokal, halk hareketleri, kötü niyetli hareketler, terör, daire su basmasi, firtina ve kar agirligi gibi teminatlarin alinmasi gerekir. Zorunlu deprem sigortasi tüm evlerde zorunlu fakat hala halkimizda bir bilinç ve ya herhangi bir bilgi olmadigindan kaynaklanan ya da eksik bilgiden kaynakli bu sigortayi yaptirmayanlar da var. Fakat bu devlet politikasi içerisinde olursa eger mecburi yaptirmak zorunda kalirlar. Böyle büyük risklerde de en azindan kendi ülkemizde kendi ekonomimizi daha güzel hale getirir, sigorta tüm riskleri karsilar. Böylelikle vatandaslar da tüm maddi hasarlarini da almis olurlar” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile