Deprem Sonrasi Binlerce Balik Telef Oldu

Deprem Sonrasi Binlerce Balik Telef Oldu

Kahramanmaras’ta yasanan 2 büyük deprem sonrasi Tekir mahallesinde balik tesislerinde binlerce balik su kaybindan dolayi telef oldu.

Kahramanmaras Pazarcik’ta 7,7 ve Elbistan 7,6 büyüklügündeki deprem yüzlerce yerlesim noktasini yerle bir ederken, Kahramanmaras’in Onikisubat ilçesinde yer alan Tekir mahallesindeki balik tesislerinde binlerce balik kaynak sularinin çekilmesi nedeniyle telef oldu. Tekir, Yesilgöz, Arikan ve Kumarli taraflarinda meydana gelen olumsuzlugu giderilmesi için bölgeye yavas yavas su verilmeye baslandi.

Telef olan baliklar, isletmeciler tarafindan fotograflanirken, balik üreticileri bölgeye daha fazla su sevkiyatinin yapilmasi konusunda yetkililerden yardim istedi. Bölgede yasayan yavru baliklara müdahale edilmemesi halinde onlarin da telef olmasindan korkuluyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile