Deprem Sorusturmasinda Belge Krizi

Deprem Sorusturmasinda Belge Krizi

Hatay Cumhuriyet Bassavciliginin yürüttügü deprem suçlari sorusturmasi dahilinde tutuklanan CHP’li eski Belediye Baskani Hüseyin Durak’in mahkemede Hatay’a hiç gitmedigini, yapi denetim belgesini kullansinlar diye Antakya’da bir firmaya verdigini söyledigi iddia edildi.

Hatay’da yürütülen sorusturma dahilinde, Erdek ilçesinde çikarildigi adli makamlarca tutuklanan ve geçmiste Erdek ilçesine bagli Ocaklar Belde Belediye Baskanligi yapan Hüseyin Durak’in bina yapilmasi için yapi denetim evraklarini Antakya’da bir firmaya verdigi iddia edildi. Ifadesinde, Hatay’da bir arkadasinin ricasi üzerine 2014-2018 yillari arasinda sahip oldugu yapi denetim belgesini bir firmaya verdigini söyleyen Durak, firmanin da bu süreç içinde kendi imzasini taklit ederek insaat yaptigini iddia etti. Durak, ifadesinde Hatay’a hiç gitmedigini bildirirken, suçlamalari da reddetti.

Tutuklanarak Bandirma Cezaevine gönderilen Durak’in avukatlari araciligi ile tutukluluga itiraz edecegi bildirildi.

Öte yandan, CHP’li eski belediye baskaninin yapi denetim belgesi ve diplomasini kullanarak 4 insaat yapan firmanin 3 binasinin yikildigi ve Durak’in bu sorusturma çerçevesinde tutuklandigi da iddia edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile