Deprem Uzmani Naci Görür'den 'Endise Etmeyin' Açiklamasi

Deprem Uzmani Naci Görür'den 'Endise Etmeyin' Açiklamasi

Suriye’de yasanan ve Hatay’da hissedilen 5,2’lik depremle ilgili Prof. Dr. Naci Görür’den açiklama geldi. Deprem Uzmani Görür, “Ölü Deniz Fayi üzerinde Hatay civarinda afete varabilecek bir hareket beklemiyoruz, endise etmeyin, sevgiyle” ifadelerini kullandi.

AFAD’in paylastigi bilgilere göre Suriye’nin Hama bölgesinde saat 23.56 siralarinda 5,2 büyüklügünde deprem meydana geldi. Yerin 19 kilometre derinliginde olan deprem Türkiye’nin en güneyindeki Hatay’da ve Gaziantep’te hissedildi. Deprem uzmani Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya üzerinden yasanan depremle ilgili paylasimda bulundu.

Deprem uzmani Naci Görür söz konusu paylasiminda, “Suriye’de pes pese deprem. Ilki öncü diger 5,5’lik ana deprem. Depremler Hatay’daki Ölü Deniz Fayi’nin devami üzerinde ve Hama yakinlarinda. Suriye’deki Ölü Deniz Fayi’nin Türkiye’deki devami Arap Levhasi üzerindeki faylar hariç kirildi. Biz jeologlar buralarda deprem olabilecegini bekliyorduk. Ölü Deniz Fayi üzerinde Hatay civarinda afete varabilecek bir hareket beklemiyoruz, endise etmeyin, sevgiyle” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile