Depremde 2 Oglu Ölen Adam, Ayni Evde Depreme Yakalandigi Esi Ve Oglunu Bulamiyor

Depremde 2 Oglu Ölen Adam, Ayni Evde Depreme Yakalandigi Esi Ve Oglunu Bulamiyor

Depremde 2 oglu ölen, bir oglu ise sag kurtulan baba, kaybolan esi ve bir oglunu bulmak için enkaz basindan ayrilmiyor.

Adiyaman’in merkez Alitasi Mahallesi Gölbasi Caddesi üzerindeki 5 katli Arzik Apartmaninin birinci katinda esi ve 4 çocuguyla birlikte yasayan Mehmet Ziya Demir, deprem gecesi yikilan binanin enkazi altinda kaldi. Kendi çabasiyla enkaz altindan çikan Demir, 22 yasindaki oglu Samet Demir’i canli olarak çikartmayi basardi. Enkaz alanina giden ekipler, yaptiklari arama ve kurtarma çalismalarinda Mücahit (23) ve Ahmet Demir’in (20) cansiz bedenine ulasti. Enkazin her yerini arayan ekipler, 46 yasindaki anne Zeliha Demir ile 8 yasindaki Muhammed Enes Demir’e ulasamadi.

Ölü ve ya sag bulmak istiyor

Ekipler çalismalarini sonlandirdiktan sonra kendi çabasiyla yeniden enkazin her yerini arayan Demir, esi ve ogluna ulasamadi. Cesetlerin götürüldügü alana giden Demir, oradan da bir sonuç elde edemeyince deprem esnasinda yarali olarak çikartilip hastaneye kaldirilmalari ihtimaline karsi Adiyaman merkez, çevre iller ve Ankara ile Istanbul’daki hastaneleri arayan Demir, herhangi bir iz bulamayinca enkazin basinda oturup beklemeye basladi.



Her yere sorduk ama bulamiyoruz

Sormadiklari yer kalmadigini söyleyen Mehmet Ziya Demir, “Bu binaya yasiyorum, 6 kisilik aileydik. Deprem aninda çiktim. Ondan sonra bir oglumu sag çikarttik. Ekipler geldi, 2 oglumun cesedini çikarttik. Hanim ile bir oglumu da bulamiyoruz. Ilk günden beri canli, cansiz hiçbir sey yok. Istanbul ve Ankara’daki hastanelere gitme durumlari varmis. Onu da kendi çabamizla arastirdigimiz halde bir haber alamadik, bekliyoruz. Hiçbir iz yok. Dün yine hastaneye gittik, resim falan gösterdiler, onlarin arasinda da yok. Mezarliga da gittik, DNA testi için de bir zaman geçmesi gerekiyormus” dedi.



Ölü ya da canli bulmak istiyoruz

Esi ve çocugunu ölü ya da canli bulmak için yardim isteyen Demir, “Çocuk 8 yasinda, hanim da 46 yasinda. Deprem esnasinda onlar ön taraftaki odada uyuyorlardi. Rahmetli olan çocuklardan biri de onlarin yanindaydi ama onun cesedini koridorda bulduk, onlari bulamadik. Bina 5 katliydi, biz birinci katta kaliyorduk. Onlari bulmak için yikilmayan yerleri de biz yiktik ama yine bulamadik. Yetkililerden sag da olsa ölü de olsa bulunmalarini istiyoruz. Depremin ilk gününden beri burada bekliyorum” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile