Depremde 3 Evladini Ve Esini Kaybeden Baba, Enkazdan Kurtardigi 4 Evladiyla Hayata Tutundu

Depremde 3 Evladini Ve Esini Kaybeden Baba, Enkazdan Kurtardigi 4 Evladiyla Hayata Tutundu

Hatay’da asrin felaketinde 3 evladini ve esini kaybeden gazeteci Mahmut San, çöken binanin enkazindan kurtardigi 4 evladiyla hayata tutundu.



Kahramanmaras merkezli depremlerde Hatay’da 25 bine yakin insan vefat etmisti. Antakya ilçesi Ürgenpasa Mahallesi’nde yasayan San ailesi depreme Mehtap apartmaninda yakalandi. Asrin felaketinde yerle bir olan apartmanda Gazeteci Mahmut San’in evlatlari; Hatice, Muhammed, Selahaddin ve esi Fatma hayatini kaybetti. Çöken binadan yarali olarak kurtulan baba kizlari; Kadriye, Cansu, Yagmur ve otizmli Mahmut’u enkazdan kurtarmayi basardi. Evlatlarini ve esini Altinözü ilçesi Keskincik Mahallesi’nde bulunan mezarliga defneden baba, hayatta kalan evlatlariyla birlikte yasama tutundu. Çocuklariyla zaman geçiren ve onlarla yakindan ilgilenen San, Kurban Bayramiyla ayni güne denk gelen Babalar Günü’nde evlatlarinin mezarini hayatta kalan kizlariyla ziyaret etti.

“Ben kizlarimi yara almadan çikarmayi basardim ama ben sirtimdan yara almistim”

Depremde 3 evladi ve esi vefat eden Gazeteci Mahmut San; “Antakya ilçesi Ürgenpasa Mahallesi’nde bulunan Mehtap Apartmaninda esim ve 7 çocugumla birlikte kaliyorduk. Bina çökünce esim ve çocuklarimla enkazin altinda hepimiz kaldik. Ben yarim saat sonra enkazdan kendi imkanlarimla çiktim. Daha sonrada Kadriye ve Yagmur’u çikarttim. Daha sonra da Cansu kizimi enkazdan çikarmayi basardim. Ben kizlarimi yara almadan çikarmayi basardim ama ben sirtimdan yara almistim. Hatice, Muhammed ve Selahaddin ve esim Fatma çöken evimizde rahmetli oldular. Esimde gazetemizin imtiyaz sahibiydi” dedi.



“Çocuklarim benim canlarim, onlari hayatta tutmak için çaba sarf ediyorum”

8 yasindaki evladi Cansu’nun depremden sonraki 3 ay boyunca kucaginda uyudugunu söyleyen San, “Çocuklarim sükürler olsun iyiler, ilk basta zor oldu. Ilk 3 ay geceleri uyumuyorlardi. Özellikle Cansu hep kalkip, korkuyordu 3 ay boyunca kucagimda yatirdim. Bir evladim daha var otizm hastasi, benim ismimi tasiyor. Babalar Günü bu yil Kurban Bayrami’nin birinci gününe denk geldi. Buruk bir bayram geçiyor, hatta depremden sonraki bütün bayramlar buruktu. Suan da 4 evladimla hayatimizi devam ettiriyoruz. Çocuklarim benim canlarim, onlari hayatta tutmak için çaba sarf ediyorum. Onlar varsa ben varim ve iyim” ifadelerini kullandi.

Kadriye, Cansu ve Yagmur San kardesler, babalarinin yaptigi en lezzetli yemegin kuru fasulye oldugunu söyleyerek babalarini çok sevdiklerini ifade ettiler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile