Depremde 51 Kisinin Öldügü Furkan Apartmani Ile Ilgili Davada 3 Saniga Tahliye

Depremde 51 Kisinin Öldügü Furkan Apartmani Ile Ilgili Davada 3 Saniga Tahliye

Kahramanmaras merkezli depremlerde yikilan ve 51 kisinin öldügü Gaziantep’in Nizip ilçesindeki Furkan Apartmani ile ilgili besinci durusma görüldü. Durusmada tutuklu saniklardan 3’ünün tahliyesine karar verildi.

Kahramanmaras merkezli asrin felaketinde Gaziantep’in Nizip ilçesi Mustafa Kökmen Bulvari’nda bulunan Furkan Apartmani da yikildi. Yikilan binada enkaz altinda kalan 51 kisi hayatini kaybederken çok sayida kisi de yaralandi. Olay sonrasi 51 kisiye mezar olan Furkan Apartmani ile ilgili besinci durusma Nizip Agir Ceza Mahkemesinde görüldü.

Durusmaya tutuklu saniklar Yilmaz Sahin Y., Faik Ö., Nejdet A. ve Eyüp Ö. Ses ve Görüntülü Bilisim Sistemi (SEGBIS) üzerinden katildi.

Durusma tutuksuz saniklar Hasan Hüseyin S. ve Abdullah Devrim S. katilmazken sanik avukatlari, hayatini kaybedenlerin yakinlari ile müsteki avukatlari da hazir bulundu.

Tutuklu 4 saniktan 3’ü tahliye edildi

Durusma sirasinda savunmalarini yapan saniklar, haklarindaki suçlamalari kabul etmeyerek tahliyelerini talep etti. Durusma sonucunda kararini açiklayan mahkeme heyeti tutuklu saniklar Nejdet A., Faik Ö. ve Eyüp Ö.’nün tahliyesine, diger tutuklu sanik Yilmaz Sahin Y.’nin ise tutukluluk halinin devamina karar verdi.

Durusma 31 Mayis 2024 tarihine ertelendi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile