Depremde Ailesini Kaybeden Kadina 500 Bin Dolarlik Borç Senedi Miras Kaldi

Depremde Ailesini Kaybeden Kadina 500 Bin Dolarlik Borç Senedi Miras Kaldi

Hatay’da depremde vefat eden kardesinden kalan mirasa sahip çikan Hülya Çitak, 500 bin dolarlik borç senediyle birlikte konuyu yargiya tasidi. Iddialara göre kardesinden kalan 300 milyon TL’lik mirasa sahip çikmak isteyen Çitak, sahte oldugunu düsündügü senedin iptal edilmesini istiyor.

Asrin felaketinde yikima ugrayan Hatay’da yaklasik 25 bin insan hayatini kaybetmisti. Depremin vurdugu Hatay’da her evde deprem acisi var. Tekirdag’in Hayrabolu ilçesinde yasayan Hülya Çitak, baska sehirde yasamasina ragmen deprem acisini yasayanlardan birisiydi. Çitak’in annesi ve 3 erkek kardesi, Antakya ilçesi Ürgenpasa Mahallesi’nde depreme yakalanarak hayatlarini kaybetti. Depremde ölen ve Çitak’in kardesi olan Abdullah Bayir’in 300 milyon TL’lik mirasi oldugu ögrenildi. Müteahhit olan Bayir’in 300 milyon TL’lik mirasi, deprem sonrasi hayatta kalan esi ve kardeslerine kaldi. Kardesinin mirasina sahip çikan Çitak, depremin ardindan kardesi tarafindan imzalandigi iddia edilen 500 bin dolarlik senet karsisinda neye ugradigini sasirdi. 500 bin dolarlik borç senedin icraya koyulmasiyla Çitak’in, bütün mal varligina ve banka hesaplarina haciz koyuldu. Senetteki imzanin Bayir’a ait olmadigini ve senedin depremin ardindan bilinçli olarak düzenlendigini düsünen Çitak, üvey kardesinin çocuklari hakkinda mahkemeye suç duyurusunda bulunarak dava açti. Davanin ilk durusmasi 28 Mart’ta görülürken, 500 bin dolarlik borç senedindeki imzanin ölen Abdullah Bayir’a ait olmadigi anlasildi. 500 bin dolarlik borç senedinin sahte oldugu anlasilirken karar durusmasi 30 Mayis’ta görülecek.

"500 bin dolarlik borç senedinin sahte olduguna inandigimiz için hukuki islemlere basladik"

500 bin dolarlik borç senedinin sahte oldugunu ve bu senet nedeniyle mal varligina haciz koyuldugunu ifade eden Hülya Çitak, “3 kardesimin vefat etti ve 9 yegenim göçük altinda kaldilar. Kardesim Abdullah Bayir müteahhitlik yapiyordu. Kardesim 4 evladiyla birlikte vefat etti. Kalan 300 milyon TL’lik mirasin farkinda degildik. Kardesimin mal varligini bilmiyordum. Kardesimin durumu iyiydi ama mirasini bilmiyordum. Üvey kardesimin çocuklari miras olayini biliyorlardi. Üvey kardesimin çocuklari, diger kardeslerimi korkutarak reddi mirasa zorladilar. Öyle olunca bizde neden böyle yapiliyor dedik. Biz acimizi ve üzüntümüzü yasamadan kapimiza 500 bin dolarlik borç senedi geldi. Esimle birlikte borç senedini gördügümüzde sahte oldugunu anladik. Kardeslerim senedi gördüklerinde inanip reddi miras yaptilar. Avukatimiza gidip senedin sahte oldugunu anladiktan sonra hukuki islemlere basladik. Acimizi yasamadan ve hazmedemeden miras derdine düstüler. Bankadaki hesaplarima ne var ne yok haciz koydular. Ben 13 can kaybettim, her sey para degil, biraz vicdan gerekiyor” dedi.



“Uzman raporunda 500 bin dolarlik borç senetteki imzanin sahte oldugu tespit edildi”

Bir sonraki durusmanin 30 Mayis’a ertelendigini söyleyen Avukat Mustafa Demir, “Bizim mahkeme dosyamizda celp edilmis uzman raporu var. Uzman raporunda takibi olan 500 bin dolarlik borç senetteki imzanin Abdullah Bayir’a ait olmadigi tespit edilmisti. Raporlardaki degerlendirme ve incelemelerdeki eksiklikler gözeterek mahkeme dosyanin Adli Tip Kurumuna gönderilmesine karar verdi” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile