Depremde Evladini Kaybeden Annenin En Aci 'Anneler Günü'

Depremde Evladini Kaybeden Annenin En Aci 'Anneler Günü'

Kahramanmaras merkezli 6 Subat’ta yasanan depremlerde oglunu kaybeden Emine Türkön, 2 yildir en aci Anneler Günü’nü yasiyor.

Kahramanmaras depremlerinde oglunu kaybeden anne Emine Türkön, ‘Asrin Felaketi’nin ardindan en buruk Anneler Günü’nü yasiyor.

Depremin henüz 13’üncü saniyesinde yikilan apartmanda enkaz altinda kalan ve oglunun cansiz bedenine depremin 6’nci gününde ulasan Emine Türkön, “Allah kimseye böyle Anneler Günü yasatmasin, daha güzel günler yasatsin” ifadelerini kullandi.

“Evlat bu yani baska bir sey”

Evlat acisini evladini kaybedenlerin anlayabilecegini ifade eden anne Türkön, “Allah kimseye böyle Anneler Günü yasatmasin, daha güzel günler yasatsin. Onu anca çocugunu, yakinini kaybedenler bilir. Yil geçti ama insan çok buruk evlat bu yani baska bir sey. Nu kadar insan, bu kadar çocuklar onlar için de çok üzülüyorum. Çünkü çocuklar annesiz kaldi, anneler, babalar evlatsiz kaldi, ailesiz kaldi kolay bir sey degil” dedi.

“Bu aciyi kimse unutmaz”

Depremin 3’üncü gününde oglunun hayatini kaybettigini, 6’nci gününde ise cansiz bedeninin çiktigini söyleyen anne Emine Türkön, “13’üncü saniyede yikilmis görenler söyledi.

Zaten telefon ettim aradim, telefona o anda ulasamadim. Ama son bir defa bir daha aradilar mesgul çaldi. Telefon mesgul çalinca ferahladim, çok sükür hayatta dedim. Depremin üçüncü günü kizim Sükran geldi o söyledi.

O günden sonra Allah’a hep dua ettim, ama 6’nci günü cesedi çikti çocugumun. Diger çocuklarim çok sükür hayatta, onlarin da evi yikildi onlar da ölebilirdi. Hasarliydi yikildi ama çok sükür çocuklarim sag çikti, ona sükrediyorum. Bir tek ben degilim ki, onu yasayan bilir. Allah kimseye böyle bir sey yasatmasin. Çocuklarimiz her seyleri ile gitti, bir sey birakmadilar. Onlar hayatta olsaydi, her sey tekrar yerine gelir daha güzel yapilirdi ama canlar bir daha gelmez. Bu aciyi da kimse hiç unutmaz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile