Depremde Hayat Kurtaracak Projeler Görücüye Çıktı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zemin ve Deprem İnceleme Şube Müdürü Mustafa Cevher, 12 ilçe belediyesi ile Sanayi Odası ve Jeofizik Mühendisleri Odası yetkililerine, zemin sınıflama ve deprem tehlike değerlendirme projesi ve sismolojik izleme merkezi hakkında bilgi verdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zemin ve Deprem İnceleme Şube Müdürü Mustafa Cevher, 12 ilçe belediyesi ile Sanayi Odası ve Jeofizik Mühendisleri Odası yetkililerine, zemin sınıflama ve deprem tehlike değerlendirme projesi ve sismolojik izleme merkezi hakkında bilgi verdi.
Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı'nın her ay yaptığı eğitim seminerleri Zemin ve Deprem İnceleme Şube Müdürlüğü'nün bilgilendirme toplantısıyla sürdü. Bilgilendirme toplantısında Türkiye'de sadece Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen projeler ele alındı. Toplantıya Sanayi Odası, Jeofizik Mühendisleri Odası ile 12 ilçe belediyesinin imar ile ilgili yetkilileri katıldı.
Büyükşehir Belediyesi Zemin ve Deprem İnceleme Şube Müdürü Mustafa Cevher'in konuşmacı olarak katıldığı eğitim seminerinde ilk olarak Kocaeli ili için zemin sınıflama ve deprem tehlike değerlendirme projesi anlatıldı. Cevher, projenin Türkiye'de ilk ve tek olduğunu belirterek, seri jeofizik ve jeolojik etüdler ve araştırmalar yapıldığını aktardı. Cevher, bu projenin deprem master planına yardımcı olacağının altını çizdi.
Yerel deprem kayıt ağı sismolojik izleme merkezi hakkında da bilgi veren Mustafa Cevher, Kocaeli'nin değişik noktalarında 40 adet izleme merkezi oluşturulacağını açıkladı. İvmeölçer cihazların anlık kayıtlar tuttuğunu ifade eden Cevher, istasyonlardan elde dilen sismolojik kayıtların teknik personel tarafından incelendiğini, uzun dönemde zemin hareketleri belirlenip, bölgenin deprem riski haritası çıkarıldığını ifade etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile