Depremde Hayatini Kaybedenler Için Köy Köy Gezerek Ekmek Dagitti

Depremde Hayatini Kaybedenler Için Köy Köy Gezerek Ekmek Dagitti

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde esnaflik yapan Islam Geçirgen, geçtigimiz yil 11 ili etkileyen ve 50 binden fazla insanin hayatini kaybetmesine neden olan depremin yil dönümünde köy köy gezerek ekmek dagitti.

6 Subat 2023’te meydana gelen, 11 ilde büyük yikima ve 50 binden fazla kisinin ölümüne neden olan Kahramanmaras merkezli depremlerin acisi unutulmadi. Yüksekova ilçesinde esnaf olan Islam Geçirgen, aracini ekmekle doldurup karli yollari asara köy köy gezerek evlere ekmek dagitti.

Hayatini kaybedenlerin hayrina ekmek dagittigini belirten Islam Geçirgen, “Geçtigimiz yil Kahramanmaras merkezli 11 ilde asrin felaketi yasandi. 11 il yikilirken, 50 bine yakin vatandas hayatini kaybetti. Onlara Allah’tan rahmet, ailelerine sabirlar diliyorum. Biz de bu acilarin bir daha yasanmamasi için ve ölenlerin hayrina köy köy gezerek ekmekler dagittik” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile