Depremde Ilk Isi Milyonluk Tesbihlerini Kurtarmak Oldu

Depremde Ilk Isi Milyonluk Tesbihlerini Kurtarmak Oldu

Malatya’nin Battalgazi ilçesinde yasayan 30 yasindaki depremzede koleksiyoner Erdinç Özkan Çelik piyasa degeri yaklasik iki milyon olan tespih koleksiyonuna gözü gibi bakiyor.

Battalgazi ilçesinde yasayan 30 yasindaki depremzede koleksiyoner Erdinç Özkan Çelik bir bölümü hediye olan bin 200’ün üzerindeki piyasa degeri yaklasik iki milyonluk tespih koleksiyonuna gözü gibi bakiyor. 6 Subat depremlerine evinde yakalanan Çelik ilk isinin aralarinda Osmanli kehribarindan yapilma altin islemeli tespihlerin de bulundugu koleksiyonu kurtarmak oldugunu söyledi.

Deprem sonrasi devam eden artçilar nedeniyle koleksiyonundaki degerli parçalari Ankara’daki bir yakina teslim ederek muhafaza aldigini aktaran Çelik,” Küçük yaslardan tesbihe olan merakim zamanla koleksiyona dönüstü. Daha sonrasi ise isin ticaretine basladik çünkü bir sekilde koleksiyonu tamamlamak için alim satim yapiyoruz" dedi.

Depremlerde ilk isinin koleksiyonu kurtarmak oldugunu belirten Çelik,” 11 ili etkileyen bir deprem yasadik deprem de Haci Abdi Mahallesi’ndeki evimiz agir hasar aldi. Kenedimizi toparladiktan sonra ilk isim koleksiyonu disari çikarmak oldu. Koleksiyonumuzda her çesit ürünlerimiz mevcut orijinal disinda hiçbir ürünü koleksiyonumda bulundurmuyorum. Püsküllerinde de gümüs ve altin disinda hiç sey kullanmiyorum” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile