Depremde Ilk Olarak Çök Kapan Tutun Uygulandi

Depremde Ilk Olarak Çök Kapan Tutun Uygulandi

Düzce Valiliginde senaryo geregi Beyköy Beldesi mevkiinde 6.1 büyüklügünde 20 saniye süren deprem meydana geldi. Yasanan deprem sonrasi ilk olarak çök kapan tutun uygulandi. Depremde yaralananlar tek tek kurtarildi.

Düzce Valiligi tarafindan Valilik Kampüsünde deprem tatbikati düzenlendi.

Düzce’nin Beyköy Beldesi merkez üssü 6,1 büyüklügünde deprem meydana geldi. Deprem sorasinda toplanti halinde olan Vali Selçuk Aslan ve kurum müdürleri sirenin çalmasiyla birlikte ilk olarak çök-kapan-tutun yaptilar. 20 saniye süren depremin sarsintisinin geçmesinin ardindan kontrollü olarak resmi kurumlarda çalisanlar hizmet binalarini bosaltarak toplanma alanina geldiler. Depremde yaralananlar ise ekipler tarafindan ilk müdahalenin yapilmasiyla tahliye edildi. Basarili geçen tatbikat çikan yanginin söndürülmesiyle sona erdi.

Düzce Valisi Selçuk Aslan, afetlere bilinçli olunmasinin önemli oldugunu belirterek “Ülkemiz farkli afetlere gebe bir bölgede yer almakta. Afetlerle yasamaya alisma noktasinda sehirlerimizi afetler konusunda daha dirençli hale getirmek ve de insanimizi afetler konusunda daha bilinçli halde donatmak ve egitmek zorundayiz. Bu afet bilincinin olusmasi konusunda en etkili yöntemde zaman zaman yapilacak olan tatbikatlar. Bu tatbikatlar ile çalisilmis senaryolar. Basimiza bir afet geldiginde insanlar günlük olagan rutin tarzinda reflekse çevirebilmesini saglayacaktir. Içisleri Bakanligi olarak bütün kurumlarimizda ve evlerimizde ulusal düzeyde yaptigimiz tatbikatlarimiz var. Deprem tarzi afetlerde ölçek ne olursa olsun, yikima sebep olmayan afetlerde bile esya devrilmesi gibi durumlar dahil insanlarin soka girmesi ve kendini camlardan tahliye etmesi gibi farkli yaralanmalara sebep olacak durumlarin ortay çiktigi gibi bunlari asgari indirebilmek açisindan insanlarimizin muhtemel bir deprem afeti sirasinda yasam üçgeni denilen çök kapan tutun yapmasi oldukça önemli. Bugün vilayetimizde orta ölçekli bir deprem senaryosuna bagli olarak biz toplanti halindeyken depreme maruz kalacagiz. Olabildigince sakinligimizi koruyabiliyormuyuz? ve ögrendiklerimizi bir refleks halinde uygulayabiliyormuyuz? bunu test etmeye çalisacagiz. Insallah insanlarimiza afet bilincini en güzel sekilde ögretebiliriz. Afetsiz günler temenni ediyorum” ifadelerinde bulundu.

Tatbikat basarili bir sekilde son buldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile