Depremde Omuz Omuza Çalismislardi

Depremde Omuz Omuza Çalismislardi

Düzce Belediyesi Itfaiyesi, 6 Subat Kahramanmaras depremlerinde birlikte arama kurtarma faaliyetleri yürüttügü Isviçreli ve Fransiz gönüllülerden olusan Kentsel Arama ve Kurtarma (USAR-GIS) ekibinin kurulus yildönümü programina katildi.

6 Subat 2023 tarihinde meydana gelen ve 10 ilde agir yikimlara yol açan depremlerin ardindan, bölgede yürüttügü basarili arama kurtarma çalismalariyla ulusal ve uluslararasi kamuoyunda adindan sikça söz ettiren Düzce Belediyesi Itfaiye Müdürlügü, enkaz altindan onlarca vatandasi sag olarak kurtarmisti. Bu operasyonlardan biri de Elbistan ilçesinde 7 katli apartmanin ikinci deprem sonrasi çökmesiyle enkaz altinda kalan Mahmut Sami Sahin’in kurtarilmasi olmustu. Düzce Itfaiyesi Isviçre ve Fransiz gönüllülerden olusan USAR-GIS ekibi ile is birligi yaparak Mahmut Sami Sahin’i depremden 102 saat sonra sag olarak kurtarmisti.

Is birligi güçlü bir bag olusturdu

29 saatlik titiz bir operasyon ile depremzede adami göçük altindan kurtaran Düzce ve Fransiz ekibin is birligi, güçlü bir bag olusturdu. Sik sik irtibat halinde olan Fransiz arama kurtarma ekibi ile Düzce Itfaiyesi, son olarak Fransa’da bir araya geldi. USAR-GIS Arama Kurtarma ekibinin 20. kurulus yildönümü programina davet edilen Düzce Itfaiyesi’nin 7 kisilik ekibi, Fransa’ya giderek etkinlikteki yerini aldi.

“Sizinle çalismaktan mutluyuz, onurluyuz”

Duygusal anlara da sahne olan programda konusan ekip amiri Fatih Sakuç; “Düzce Itfaiyesi adina hepinizi selamliyorum. Sizlerle olmaktan mutluyuz, onurluyuz. 6 Subat 2023 Kahramanmaras depremlerinde yaptiginiz çalismalar için ülkem, milletim, ekibimizin burada olamayan üyeleri ve teskilatim adina minnettarligimizi sunarim. Mahmut Sami Sahin kardesimizi 29 saat birlikte çalisarak kurtardik. Sizlerle isbirligimiz devam etsin isteriz, afetsiz günler dilerim” seklinde konustu.

Program hatira fotografi çekimi ile sona erdi.

Düzce Itfaiyesi ekibi, yerel itfaiye teskilatini da ziyaret ederek, itfaiye personeli ile bulustu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile