Depremde Yikilan Toptancilar Sitesi, Çadirlarda Hizmet Vermeye Basladi

Depremde Yikilan Toptancilar Sitesi, Çadirlarda Hizmet Vermeye Basladi

Kahramanmaras’ta yasanan depremler sonrasinda yikilan Toptancilar Sitesi, çadirlarda hizmet vermeye basladi. Kendilerine satis için çadir tahsis edilmesinden dolayi tesekkür eden esnaf Ökkes Kaplan, "Rabbim devletimize zeval vermesin, cumhurbaskanimizdan, bakanlarimizdan, hükümetimizden, vekillerimizden, ordumuzdan Allah razi olsun. Gerekeni yapiyorlar” dedi.

Kahramanmaras merkezli 6 Subat tarihinde meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklügündeki iki deprem sonrasi sehirde bulunan Toptancilar Sitesi de yikildi. Sitenin yikilmasiyla birlikte kent genelinde bakkalar ve marketlere gida ve temizlik ürünleri gönderilemedi. Depremden sonra kisa sürede kurulan çadirlara geçen esnaf, yeniden halka hizmet vermeye basladi.



“Köyümüzdeki bakkalda satacagiz”

Dadagli köyünde bakkal olan Muhittin Köse, aldiklari ürünleri köylerindeki bakkalda satacaklarini belirterek, “Toptancilar Sitesi yikildi, buraya da çadir kurdular. Biz esnaflar alisverisimizi kurulan çadirlardan yapiyoruz. Burada hizmet bizim için çok iyi, yikilan toptancilarda ürün bulamiyorduk. Buradan aldigimiz malzemeleri köyümüzdeki bakkalda satacagiz ”dedi.



“Devlet büyüklerimiz bizlerle çok ilgilendiler"

Toptancilar Sitesi esnaflarindan Ökkes Kaplan, simdilik satislarini yapmalari için çadir tahsis edildiginden bahsederek, “Bizim dükkanimiz tamamen yikildi, yaklasik 15 milyon zararimiz var. Allaha sükür canimiz sag, rabbim canimizi bagisladi. Devlet büyüklerimiz bizlerle çok ilgilendiler, simdilik satislarimizi yapmak için bu çadirlari tahsis ettiler, ilerleyen zamanlarda kalici bir yer de tahsis ederlerse seviniriz. Rabbim devletimize zeval vermesin, cumhurbaskanimizdan, bakanlarimizdan, hükümetimizden, vekillerimizden, ordumuzdan Allah razi olsun. Gerekeni yapiyorlar” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile