Depremde Zarar Gören Vergi Dairelerinin Geçici Hizmet Yerleri

Depremde Zarar Gören Vergi Dairelerinin Geçici Hizmet Yerleri

Gelir Idaresi Baskanligi (GIB), deprem sebebiyle hizmet binalari zarar gören vergi dairelerinin geçici hizmet yerlerini açikladi.



Gelir Idaresi Baskanligi (GIB), deprem nedeniyle hizmet binalari zarar gören vergi dairelerinin geçici süreyle baska bir ilde veya ilçede hizmet verecegini açikladi.

Yapilan açiklamada, "6 Subat 2023 tarihinde meydana gelen deprem felaketi sebebiyle Adana, Adiyaman, Diyarbakir, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaras, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Sanliurfa illerimizde yer alan vergi dairesi müdürlüklerinden hizmet verdikleri binalarin yikilmasi veya agir hasarli olmasi sebebiyle hizmet veremeyecek durumda olan vergi dairesi müdürlüklerinin geçici bir süre ile baska bir ilde veya ilçede hizmet vermesi uygun görülmüs olup, bu vergi dairelerinin hizmet verecekleri il ve adres bilgileri asagidaki tabloda yer almaktadir. Bununla birlikte, Baskanligimizin gib.gov.tr internet adresinden veya GIB Mobil uygulamasi üzerinden erisilebilen Interaktif Vergi Dairesi kullanilarak tüm vergisel islemlerin elektronik ortamda yapilmasi mümkün olup, mükelleflerimizin basvuru, yazi, dilekçe vb. islemler için vergi dairelerinin hizmet verdikleri binalara gitmelerine gerek bulunmamaktadir. Söz konusu illerde bulunan ancak asagidaki tabloda bilgileri yer almayan vergi dairesi müdürlükleri ise deprem öncesindeki adreslerinde faaliyetlerine devam edeceklerdir" denildi.

Buna göre, Hatay Vergi Dairesi Baskanligina bagli Asim Gündüz, Sükrü Kanatli, 23 Temmuz, Sahil, Antakya, Kirikhan, Reyhanli, Samandag ve Akdeniz vergi daireleri İçel’de, Kahramanmaras Vergi Dairesi Baskanligina bagli Aslanbey, Elbistan, Afsin, Pazarcik, Aksu vergi daireleri Kayseri’de, Adiyaman Defterdarligi Sivas’ta, Gaziantep Vergi Dairesi Baskanligina bagli Islahiye Vergi Dairesi Sehitkamil ilçesinde, Sanliurfa Vergi Dairesi Baskanligina bagli Sehitlik, Topçu Meydani, Göbeklitepe, Birecik vergi daireleri Siverek, Viransehir ve Suruç’ta, Malatya Vergi Dairesi Baskanligina bagli Firat ve Beydagi vergi daireleri Kayseri’de, Osmaniye Defterdarligina bagli Kadirli Vergi Dairesi de Osmaniye’de Adnan Menderes Mahallesi’nde hizmet verecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile