Depremden Etkilenen Çocuklara Spor Ve Oyun Terapisi

Depremden Etkilenen Çocuklara Spor Ve Oyun Terapisi

Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi, depremden etkilenen çocuklar için sosyal ve sportif etkinlikler düzenleniyor.

Depremin ilk anindan itibaren Talaytepe Kapali Spor Salonunu depremzede ailelerin barinmasi için açan Büyüksehir Belediyesi, çocuklarin yasadiklari zorlu günlerini asmalari için spor ve oyun temelli sosyal destek çalismasi yürütüyor. Bu çerçevede Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Baskanliginca depremden etkilenen çocuklarin korkularini atlatmalari, sosyallesmelerini saglamak amaciyla Talaytepe Kapali Spor Salonunda egitmenler esliginde resim ve yüz boyamasi, akil, zeka oyunlari gibi etkinlikler yapiliyor. Gündelik hayata adaptasyon amaciyla yapilan faaliyetlerde, parkurlarda yarisan çocuklar keyifli anlar yasadi.

“Deprem psikolojisinden çikmalari için ugrasiyoruz”

Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi Antrenörü Milli Sporcu Amine Akçakmak, çocuklari egitsel oyunlar ve spor faaliyetler ile terapi etmeye çalistiklarini söyledi.

Akçakmak, sunlari ifade etti:

“Depremden etkilenen çocuklara yardimci olmak için buradayiz. Çocuklar yiprandi, çogu evinden uzakta kaldi. Psikolojik olarak çöküntüye ugrayan çocuklara destek olmaya çalisiyoruz. Çocuklarla egleniyoruz, beraber güzel vakit geçiriyoruz. Daha çok deprem psikolojisinden çikmalari için ugrasiyoruz”.

“Büyüksehir Belediyesi tarafindan iyi agirlaniyoruz”

Tesiste ailesiyle birlikte kalan Senay Alan, yegeninin etkinlikler sayesinde psikolojik olarak daha iyi bir duruma geldigini aktardi. Büyüksehir Belediyesi’nin depremin yaralarini sarmak için yaptigi çalismalardan memnun oldugunu anlatan Alan, “Yemek dahil her türlü ihtiyacimiz karsilaniyor. Büyüksehir Belediyesi tarafindan iyi agirlaniyoruz. Buradaki hocalar, küçükten büyüge herkese yardimci oluyorlar. Yasli amcalarimizin, teyzelerimizin yemeklerini kendi götürüyorlar. Çocuklar hocalarla arkadas gibi etkinliklerle kafa dagitiyor, deprem psikolojisini atlatiyorlar. Hali sahada top oynayip, piknik yapiyorlar. Çocuklar sosyallesiyor“ dedi.



“Arkadas ortami edindik”

Etkinlikte yer alan 14 yasindaki Turan Akdeniz, okçuluk sporu ve parkurlarda hosça vakit geçirdigini kaydetti.

Akdeniz, “Yapilan etkinlikler deprem psikolojisinden çikmak için iyi geliyor. Burada Arkadas ortami edindik. Güzel vakit geçiriyoruz.“ diye konustu.

Büyüksehir Belediyesi, çocuklara ve gençlere yönelik toplanma alanlari ve çadir kentlerde farkli etkinlikler düzenlemeye devam edecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile