Depremden Etkilenen Çocuklarin Yüzünü Varillerden Yaptigi Tirtil Ile Güldürdü

Depremden Etkilenen Çocuklarin Yüzünü Varillerden Yaptigi Tirtil Ile Güldürdü

Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde varillerden tirtil yaparak çadirlarda ve barinma merkezlerinde kalan depremzede çocuklari gezdirip eglendiren Ismail Hakki Gök, çocuklarin yüzünü güldürdü.

Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan deprem bölgesinde çalismalar devam ederken, depremzedelerin yaralari sarilmaya çalisiyor. Depremden etkilenen, çadirlarda ve barinma merkezlerinde kalan çocuklardan depremin izlerini silmek için de çesitli faaliyetler yürütülüyor. Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde depremzedelerin kaldigi ve çadirlar ve barinma merkezlerindeki çocuklar için çalisma yapan gönüllü Ismail Hakki Gök, varillerden tirtil yapti. Varilden tirtila çocuklari bindirip gezdiren Gök, onlarin yüzünü güldürdü. Ismail Hakki Gök, depremin yaralarinin birlikte sarilacagini belirterek, depremin oldugu ilk günden itibaren depremzede olarak ne yapabiliriz diye düsündügünü söyledi.

Gök, kendi imkanlari dahilinde yaptigi tirtil ile sahada oldugunu belirterek, “Afet çadir bölgelerinde, mahallelerde, ilçemizde gidilmesi gereken birçok yere gittik. Yeterli mi, degil. Insallah tüm Düziçi’nde ücretsiz bir sekilde gönüllü bir hareket olarak gezmeyi düsünüyoruz. Çocuklarin deprem sonrasi bu travmayi atlatmalari için kendi adimiza karinca misali bir seyler yapiyoruz” dedi.

Gök, yerel yönetimler ve kaymakamlik ile koordineli bir sekilde gidebildigi her yere gitmeye çalistiklarini kaydetti.

Depremzedelerin bulundugu barindigi merkezlerde çalisma yapan gönüllüler de, Osmaniye Düziçi Gençlik Merkezinde Ismail Hakki Gök’ün sagladigi katkiyla tasarladigi tirtil ile çocuklari eglendirdiklerini belirterek, psikolojik destek saglamaya çalistiklarini, çocuklarin bu felaketten en güzel sekilde psikolojik olarak kurtulmalari için çaba gösterdiklerini söyledi.



Depremzede vatandaslar ve çocuklar da Ismail Hakki Gök’e tesekkür etti. Tirtilla gezen ve yüzü gülen çocuklar, yasadiklari mutlulugu ifade etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile