Depremden Kurtulan 342 Hamileden 104'Ü Mersin'de Dogum Yapti

Depremden Kurtulan 342 Hamileden 104'Ü Mersin'de Dogum Yapti

Kahramanmaras merkezli 6 Subat’ta gerçeklesen 2 büyük depremde binlerce insan hayatini kaybederken, yaralilarin da hastanelerde tedavileri sürüyor. Depremden kurtularak İçel’e gelen ve hastanelerde tedavi gören 342 hamile kadindan 104’ü dogum yapti.

Kahramanmaras merkezli gerçeklesen 2 büyük deprem 11 ilde büyük yikima yol açarken, binlerce insan hayatini kaybetti. Yarali vatandaslar bölgedeki hastanelere nakledilirken, deprem bölgesine en yakin il konumundaki İçel’de büyük bir yükü sirtlanmis durumda. Özellikle İçel Sehir Hastanesinde binlerce yarali vatandas tedavi altina alinirken, saglik ekipleri var güçleriyle çalismalarini sürdürüyor. Deprem bölgelerinden gelen 342 hamile yarali kadin da hastanede gözlem altinda tutuluyor. Bu süreçte 104’ü dogum yaparken, bebeklerin durumlarinin iyi oldugu ögrenildi. Hatay’in Samandag ilçesinde yasayan ve yeni dogurduklari ikiz çocuklari hastanede kuvözde hayat mücadelesi verirken depreme yakalanan Cansel Hacioglullari’da çocuklariyla birlikte İçel Sehir Hastanesinde tedavi altina alindi. Kendileri evde, çocuklari hastanede depreme yakalanan Haciogulllari, yasadiklarini IHA’ya anlatti.

"Korkuyla direk hastaneye gittik"

Deprem gecesi evde esiyle birlikte oldugunu kaydeden Haciogulllari, "Gece deprem oldu. Biz büyük bir korkuyla yataktan kalktik ve asagi indik. Asagi indikten sonra evimiz yikildi. Çocuklarimin ikisi entübe olarak hastanede yatiyordu. Biz o korkuyla direk hastaneye gittik. Hastanede depremden büyük ölçüde hasar aldi. Çocuklarimizi aldik ve bize orada bir tane oksijen tüpü verdiler. Zaten entübe çocuklar oldugu için biraz durumlari da kritikti. Arabayla en yakin saglik kurulusuna çocuklarimizi götürdük, ondan sonra buraya getirdik. Allah razi olsun burada çok iyi baktilar. Su an çocuklarim çok iyi. Allah’a sükür kendileri nefes alabiliyor, borusuz beslenebiliyorlar" dedi.



"Aklimiza direk çocuklarimiz geldi"

O gece çok kötü saatler geçirdiklerinin altini çizen Haciogulllari, "Deprem bizi yataktan kaldirdi ve direk aklimiza çocuklarimiz geldi. Biz o an esimle kendimizi düsünmedik, direk çocuklarimiz aklimiza geldi. Zaten evden nasil çiktigimizi bilmiyoruz. Hemen kendimizi disariya attik ve hastaneye gittik. Çocuklarimizi buraya getirdik. Allah’ima binlerce sükürler olsun ki su anda bir nebze olsun içimiz rahat. Burada gerçekten aile gibi bir ortam var. Özellikle çocuklarim iyilesme süreci burada hizlandi. Herkese çok tesekkür ederiz" ifadelerini kullandi.

Depremden sonra enkaz altindan çikarilan 9 aylik hamile Fidan Yildiz Sagaltici da İçel Sehir Hastanesinde dogum yapan bir baska anne oldu. Sagaltici, enkazdan çikarilip askeri helikopterle İçel’e getirildikten bir gün sonra bir kiz çocugu dünyaya getirirken, esi Orhan Sagaltici ile birlikte ilk kez çocuk sahibi olmanin mutlulugunu yasadi.

İçel’de bebeklerine kavusan depremzede ailelerden bir digeri de Sara-Mahir Çakir çifti oldu. Tüp bebek tedavisi ile hamile kalan Sara Çakir, depremde yikilan evlerinden kendi imkanlariyla çiktiktan sonra getirildigi İçel’de, sezaryenle bir erkek bebek sahibi oldu. 4 yildir bekledikleri bebeklerine kavusan çift, büyük mutluluk yasadi.

Il Saglik Müdürü Emrah Ceviz, deprem bölgesinden İçel’e bugüne kadar 342 hamile yarali geldigini, bunlardan 104’ünün dogum yaptigini, dogum sonrasi süreçlerini de takip ettiklerini ifade etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile