Depremden Sag Kurtulan Kadin Açiklamasi 'Siddetli Deprem Bizi Yataktan Atti'

Depremden Sag Kurtulan Kadin Açiklamasi 'Siddetli Deprem Bizi Yataktan Atti'

Kahramanmaras merkezli büyük depreme Hatay’in Antakya ilçesinde tek katli evlerinde yakalip, ailesiyle birlikte sag kurtulan Sevgi Çakmak hala kendine gelemedigini ve ufak bir ses oldugu zaman deprem anini yasadigini belirterek, ailesi ile yasadigi korku dolu anlari anlatti.

Hatay’in Antakya ilçesinde seker hastasi olan babasinin evinde ailesiyle birlikte kalan Sevgi Çakmak, depreme uyku sirasinda yakalandi. Depremin siddetiyle yataktan savrulduklarini ifade eden Çakmak’in tek katli evleri agir hasar aldi. Yan tarafta oturan agabeyinin kapiyi tekmeleyerek kirmasiyla ailesiyle kurtulan Sevgi Çakmak’in yaralanan annesi ve babasi hastaneye kaldirildi. Daha sonra Konya’ya götürülen aileden anne ve baba, Beyhekim Egitim ve Arastirma Hastanesinde tedavi altina alindi.

"Annemi enkaz altindan zorlukla çikardik"

Yarali olan anne ve babasina refakat eden Sevgi Çakmak, yasadiklari korku dolu anlari anlatti. Çakmak, "Deprem oldugu sirada uyuyorduk zaten. Siddetli geldigi zaman bizi yataktan atti, geri yataga yatirdi. O anda nasil çiktigimizi bilemedik. Babam 2 defa dis kapinin önüne düsmüs. Annem ile kaynanam enkaz altinda kaldi. Komsunun çatisi üzerlerine düsmüs. Çikartamadik, kaynanam o anda orada vefat etti. Annemi enkaz altindan zorlukla çikardik. Yüzü yaralanmisti, dikis atildi, kafasi yarildi. Kaburgasi da kirikti. Annemin su an tedavisi yapildi. Orada da yapilmisti, burada da gereken müdahaleler yapildi. Bize yardimci olundu, çok tesekkür ediyorum, Allah razi olsun" dedi.



"Ufak bir ses oldugu zaman o ani yasiyorum"

Herkesin çok kötü durumda oldugunu aktaran Çakmak, "Herkes enkaz altindaydi, ’Bizi kurtarin’ demeleri, bagirmalari, bir yandan cesetlerin çikmasi çok kötü bir durumdu. Yasamak görmek lazim, ben hala daha kendime gelmis degilim. Atlatamiyorum, burada ufak bir ses oldugu zaman o ani yasiyorum. Kaynimin biri kayip, o hala enkaz altinda, sesi çikmadi. Kimisi Adana’da dedi, kimisi Ankara’da dedi.

Su ana kadar hiçbir sekilde ses seda olmadi, konusamadik. Diger kaynim Hatay’a geri gitti, kardesini bulabilmek için. ‘Dirisine ya da ölüsüne bir sekilde ulasmam lazim’ dedi ve oraya gitti. Haber bekliyoruz" seklinde konustu.



"Kapiya tekme atarak bizi çikardilar"

Evlerinin kullanilamayacak derecede oldugunu söyleyen Çakmak, "Zemini çöktü, ev biraz yatik halde kaldi. Çatlamalar var. Komsularin binalari üst üste kaldi. Bizimki ayakta kaldi, bundan dolayi kurtulma sansimiz vardi. Kapiyi açamamistik, esimle içeride kalmistik. Agabeyimin evi de bizim kaldigimiz evle yan yanaydi. Agabeyimde de siddetli depremden sonra yengemin üstüne soba devrilmis. Çocuklari korumuslar. Onlar evlerinden çiktiktan sonra bizim kapiya tekme atarak bizi çikardilar. Biz yoksa çikamiyorduk" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile