Depremin 10'Uncu Gününde Enkazdan Canli Çikan Papagani Saglik Personeli Sahiplendi

Depremin 10'Uncu Gününde Enkazdan Canli Çikan Papagani Saglik Personeli Sahiplendi

Kahramanmaras merkezli depremin 10’uncu gününde Malatya’daki bir binanin enkazindan canli olarak çikartilan papagani, Bingöl’deki saglik personeli sahiplendi.

Kahramanmaras’in Pazarcik ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklügündeki depremlerin üzerinden neredeyse bir ay geçti. Depremin yaralari bölgede sarilmaya devam ederken, enkazlardan çikarilan hayvanlari da duyarli vatandaslar sahipleniyor. Yikici depremin etkiledigi Malatya’da görev alan Bingöl UMKE personeli Kamil Çoban, depremin 10’uncu gününde enkazdan canli çikarilan papagini kendi evinde beslemeye basladi.

Suan için papagini sahiplenen saglik çalisani Çoban, sayet sahibi hayattaysa papagani iade edecegini söyledi.



Yasanan süreci anlatan saglik çalisani Kamil Çoban, enkaz basindayken kus sesi duyduklarini ve çalismayi durduklarini söyledi.



Ayni kafesin içinde bir papagan daha oldugunu ancak soguktan ve açliktan telef oldugunu belirten Çoban, “Yaklasik bir ay önce meydana gelen depremde Malatya’da görev yaptim. Görevimizin 10’uncu gününde kepçe operatörünün çalismasi sirasinda bir kus sesi duyduk. Zaten enkaz basindaydik biz de. O sirada kepçe operatörünü durdurup baktik ve kafesin içinde iki tane papaganin oldugunu gördük. Kafesi enkaz altindan çikardigimizda maalesef papaganlardan biri ölmüstü, digeri de soguktan bayagi bir etkilenmisti. 10 günlük süre içinde hem aç hem de susuzdu. Kafesiyle birlikte çikardigimizda suyu donmustu yemi de bitmisti. Bu sekilde çikarip bulundugumuz ortamda sicak bir alana götürdük. Papagan ile ilgilendik, beslemeye çalistik, kafesini onarmaya çalistik. O süreçte tabi çevrede bulunan ailelere sorduk papaganin sahibi var mi yok mu diye. Kimse sahiplenmedi, sahibi hayattadir diye bekledik binanin oralarda. Herhangi bir sahibi çikmadi ve sahiplenen de olmadi. O gece sartlardan dolayi 112 ekibimizle birlikte Bingöl’e gönderdik. Burada bakimlari yapildi, kafesi onarildi. Papagani sahiplendik. Kendi evimizde besliyoruz. Insallah sahibi hayattadir. Kusunu ona iade ederiz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile