Depremin Aci Hikayesi Açiklamasi Esi Ve 4 Çocugunu Kaybeden Gazi Ismail Kaba O Anlari Anlatti

Depremin Aci Hikayesi Açiklamasi Esi Ve 4 Çocugunu Kaybeden Gazi Ismail Kaba O Anlari Anlatti

Kahramanmaras merkezli depremlerde binden fazla kisinin yasamini yitirdigi Osmaniye’de esi ve 4 çocugunu kaybeden 45 yasindaki Gazi Ismail Kaba o anlari anlatirken, geriye birlikte çekindikleri bir aile fotografi kaldi.

6 Subat’ta meydana gelen Kahramanmaras merkezli depremler bir çok ilde geriye aci hikayeler birakti. Osmaniye’de de Adnan Menderes Mahallesinde bulunan Metin Tamer Sitesinde deprem sirasinda yikilan B blokun en son katinda oturan Gazi Ismail Kaba’da (45), yikilan binanin enkazinda ailesi ile birlikte kaldi. Gazi Kaba enkazdan yarali olarak çikartilirken, esi Senay (43) ile çocuklari Durmus Ali (21), Özlem (19), Fatma Sena (17) ve Furkan (14) kaybetti.

1996 yilinda Hakkari Yüksekova’da bölücü terör örgütüyle girilen silahli çatismada Gazi olan ve Osmaniye Türkiye Harp Malülü Gaziler Sehit Dul ve Yetimler Dernegi Sube Baskanligi görevini yürüten Ismail Kaba deprem aninda yasadiklarini anlatti.

Deprem sirasinda dua edip Kelime-i Sehadete basladiklarini anlatan Ismail Kaba,“ Depremde oturdugumuz apartman yikildi. Saat 4.17 de bina yikilmadan önce uyandigimizda sallaniyordu. Esim uyandirdi ’deprem oluyor kalk’ dedi.

Kalktik çocuklari yanimiza çagirdik. 2 kizim yanimiza geldi. Oglanlari çagirdik onlar gelmediler yanimiza. Deprem durmayinca çikalim dedik koridora dogru yöneldigimizde alttan büyük sarsinti basladi.

Binayi salliyordu. Büyük gürültüyle kulak çinlatan o gürültü sesleri geliyordu. Yatak odasina geri döndük. Esim ve 2 kizim yatak odasinda bitmesini bekliyoruz. Esim ’dua edin Kelime-i Sehadet e baslayin’ dedi.

Çocuklarimizla birlikte dua etmeye basladik, bina yatmaya basladi, hem alttan vuruyor hem sallanti basladi" dedi.



Bina biranda üzerimize çöktü

Metin Tamer Sitesi’nde 7. katta olduklarini hatirlatan Kaba, "Yüksekte oldugumuz için sallantiyi çok belirgin sekilde hissettik binanin yattigini görüyorduk 3 veya 4 defa yattiktan sonra bina zemininden büyük bir gürültü geldi. O esnada ne oldugunu anlamadik bina bir anda üzerimize çöktü. Bilincim açik kaldigi için çocuklarima seslendim ses yok, esime seslendim ses yok. Yardima gelen insanlarin seslerini duydum yardim istedim. Komsumuz geldi orada sordu. ’Ismail Kaba gaziyim ’dedim. ’Taniyorum abi seni kurtaracagim’ dedi.

Kizimin, esimin ayni yerde oldugumuzu söyledim. 2 oglumun salonun yanindaki odada yattiklarini söyledim onlari da kurtaracagiz dedi.

Özel Harekat Polisi geldi yardima makas ve demir kesici lazim deyince arabadan temin ederek demirleri kesip bizi çikarttilar. Önce kizimi çikarttilar kucagimdaydi Özlem ondan sonra diger kizimi aldilar beni ve esimi çikarttilar” diye kaydetti.



Esim ve çocuklarimin öldügünü söylemediler

Uzun süre tedavi gördügünü anlatan Kaba, "Akciger kanamam vardi, belde ve kaburgalarda kirik vardi. Esimin ve çocuklarimin hastanede tedavi gördügünü söylediler. Esimin, kizlarimin, ogullarimin vefat ettiklerini bilmiyordum. Yürüyemedigim, nefes almada sikinti yasiyordum, akcigerde sorun oldugu için ögrendikten sonra kardeslerime sehitlerimi ziyaret etmek istedigimi söyledim. Jandarmadan yardim istedim köye gidip sehitlerimi ziyaret etmek istiyorum diye, sagolsun ambulans ayarladilar aldi götürdüler. Ambulansla sehitlerimizin mezarini ziyaret ettim ilk defa orada gördüm mezarlarini" diye konustu.



Büyük oglum kardesini kurtarmak için üzerine kapanmis

Konya’da Selçuk Üniversitesi Tip Fakültesinde okuyan oglu Durmus Ali’nin kardesini korumak için üstüne kapandigini aktaran Kaba, "Oglum büyük sarsinti baslayinca küçük kardesinin üzerine kapaniyor kardesini korumaya çalismis. Deprem esnasinda orada kendi canini hiç düsünmemis, kardesinin üzerine kapanmis sekilde bulmuslar. Yaslari küçüktü ama yürekleri büyüktü. Hiç kaçmaya tesebbüs etmemis kardesini korumaya çalismis. Ikisi de sehit olmus orada" ifadelerini kullandi.

Tek tesellim sehit esi ve sehit babasi oldugum

Konusmasini sürdüren Kaba," Türkiye Harp Malülü Gaziler Sehit Dul ve Yetimler Dernegi Genel Baskani Mustafa Isik telefon etti ’ne mutlu baskanim size sehit esi oldunuz, sehit babasi oldunuz 2 defa gazi oldunuz’ dedi.

Burada en çok benim kendimi teselli ettigim konu çocuklarim , esim sehit oldular diyorum. Bu sekilde kendimi teselli ediyorum. Baska hiçbir pencereden bakmiyorum. Tek pencereden bakiyorum esim ve çocuklarim sehit oldular" seklinde konustu.

Hastaneye kendilerini ilk ziyarete gelenlerin Jandarmalar ve komutanlar olduguna deginen Kaba, "Garnizon Komutanimiz, Valimiz, Jandarma Genel Komutanimiz daha sonra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanimiz Derya Yanik hanimefendi, hepsi ziyaretime geldiler. Hepsine tesekkür ediyorum buradan geldiler, sordular, ilgilendiler" diyerek sözlerini tamamladi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile