Depremin Vurdugu Akçadag'da Yaralar Sariliyor

Depremin Vurdugu Akçadag'da Yaralar Sariliyor

Malatya’da Kahramanmaras merkezli iki büyük depremden etkilenen dört ilçeden biri olan Akçadag’da devlet eliyle yaralar sariliyor.

Kahramanmaras’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen 7.7 ila 7.6 büyüklüklerindeki depremler Akçadag ilçesinde büyük hasara neden olurken, ilk belirlemelere göre 36 kisi hayatini kaybetti, 100’e yakin kisi ise yaralandi.

Ilçe merkezi ile Ören, Baspinar ve Bahri mahallerinde büyük yikima neden olan depremlerde evleri hasar gören ve yikilan vatandaslar ise ilçenin muhtelif noktalarinda olusturulan çadir kentlere yerlestiriliyor.

“Çadirlarimiz kuruldu yardim akiyor”

Depremde evi hasar gören Baspinar Mahallesi sakinlerinden Metin Önal AFAD tarafindan kurulan çadira yerlestiklerini belirterek; ”Özellikle Baspinar mahallemiz virane oldu. Çok sayida ev çöktü çökmeyenlerde agir hasarli. AFAD ile Kizilay çadir kurdu. Her yerde yardim akiyor. Valimiz, belediyemiz, kaymakamligimiz herkes kosturuyor “dedi.



“Magdur degiliz yardimlarimiz geliyor”

Depremde alti mahalle sakininin hayatini kaybettigini aktaran Baspinar Mahalle Muhtari Mehmet Torun ise “Ilçe merkezinde özellikle Baspinar Mahallemizde çok sayida evimiz yikildi. Mahallemizde 6 vatandasimiz hayatini kaybetti. Yardimlarimiz geliyor magdur degiliz Allah devletimize milletimize bir daha böyle bir olay yasatmasin Insallah” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile