Depremlerin Ardindan Vatandaslar TOKI Konutlarina Yöneldi

Depremlerin Ardindan Vatandaslar TOKI Konutlarina Yöneldi

Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan vatandaslar TOKI konutlarina yöneldi. Kirikkale’nin Bahsili ilçesinde 5. etap konutlarinin yapilacagi zeminin saglam oldugunu belirten Belediye Baskani Recep Zafer Tekin, "7. etabinda buraya yapilmasiyla ilgili talepler oldu. Depreme dayanikli yasanabilir bir kent olusturuyoruz. TOKI bloklari depremde hiç zarar görmedi" dedi.

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi Toplu Konut Idaresi Baskanligi (TOKI), 20 yili askin süredir dar gelirli vatandaslar için sosyal konutlar insa ediyor. Kentsel dönüsümlerle de il ve ilçelerde yapimi tamamlanan güvenli konutlari ödeme kolayligi ile vatandaslara sunuyor. TOKI, binalarda uyguladigi "radye temel", "tünel kalip tasiyici sistem", "yüksek beton dayanimi" gibi depreme karsi çözümlerle binada olusacak sarsintiyi ve dolayisiyla hasari en aza indiriyor. Vatandaslar, Kahramanmaras merkezli depremlerde yapisal hasar görmeyen TOKI konutlarina yöneldi.

Kirikkale’nin Bahsili ilçesinde de 5. etap TOKI konutlarinin yapimina baslandi. 283 milyon 700 bin liraya mal olacak 210 konut, 1 cami ve ticaret merkezlerinin insa edilecegi zeminin kayalik olmasi dikkat çekiyor. Temel alaninda is makinalarinin güçlükle kirdigi taslar farkli alanlara tasiniyor. Bahsili Belediye Baskani Recep Zafer Tekin, IHA muhabirine yaptigi açiklamada, depremlerden sonra TOKI konutlarina talep patlamasi oldugunu söyledi.



"Burasi 210 konutluk bir yer"

2020 yilinda Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’dan sicak asfalt ve 5. etap TOKI yapilmasi talebinde bulunduklarini ifade eden Baskan Tekin, "Sayin Cumhurbaskanimiz Kirikkale’ye mühimmat depoya geldiginde kendisiyle görülme firsati bulduk. Birinci konu, Bahsili’nin içerisindeki sicak asfalt çalismalari 2’nci konusu ise 5. etap TOKI. Burasi 210 konutluk bir yer. Cumhurbaskanimiza dosyayi arz ettikten sonra milletvekilimiz ve il baskanimizin da destekleriyle beraber ilgili bakanimizla görüstük. Yerleriyle ilgili fizibilite çalismalari yapildi. Biz çok israrci olduk buranin yapilmasiyla ilgili. Buranin rakimi yüksek güzel bir yer" dedi.



"Güvenli bir yerde otursunlar diye burayi israr ettik"

Konutlarin yapilacagi bölgenin Kizilirmak, Kirikkale, Hasadede ve Ahili manzarali oldugunu anlatan Baskan Tekin, "Bahsili malum irmak kenari oldugu için zemin kum ve mil. Biz bunu iki yil önce güzel bir zemin bulalim ki çok uzun süre insanlar hem manzaradan faydalansin hem de güvenli bir yerde otursunlar diye burayi israr ettik. Zemin çok saglam oldugu için buraya yaptik. Önce dediler ilçe halkimizdan bazilari ’Tepenin basina gittiniz de oraya nasil gidecegiz? Su nasil çikacak? Elektrik nasil olacak?’ diye. Biz dedik ki ’Allah vermesin her hangi bir depremde saglam zeminli bir yer olsun’ dedik" diye konustu.



"Çok fazla talep patlamasi oldu"

Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan vatandaslarin TOKI konutlarina yöneldigini belirten Baskan Tekin, "7. etabinda buraya yapilmasiyla ilgili talepler oldu. Depreme dayanikli yasanabilir bir kent olusturuyoruz. TOKI bloklari depremde hiç zarar görmedi. Onun için çok fazla talep patlamasi oldu. Insallah devamini getirmeye çalisacagiz" seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile